Харизанов се подсмихва нагло: Не чакайте от ГЕРБ реформи в Темида

2 1 623

Формирането на правителство в 45-ия парламент няма да зависи само от победителя на парламентарните избори. Това предположи пред „Фокус“ Георги Харизанов, познат като Жоро Тръбата, член на ГЕРБ и на Института за дясна политика и назначен от Бойко Борисов за кадровик на листите на управляващата хунта за вота на 4 април.

Той уточни, че математиката не излиза, а в същото време се очертават три големи групи партийни кандидати, в първата от които ще бъдат тясно-партийните и те винаги ще бъдат кандидати, независимо какво се случва.

Втората група кандидати, според него, ще бъдат ново поколение партийни кандидати или т.нар. „граждански квоти“, които имат конкретни симпатии към конкретна партия, а третата група ще е на тотални политически аматьори, които за първи път ще попаднат в парламента.

Реклама

Той изтъкна, че тази трета група ще бъде най-притеснителна.

„Били сме свидетели през годините, че това никога не е водило до нищо смислено и добро, но както се казва – нека дадем шанс на всеки да се изложи веднъж, а ако се изложи втори път – значи ние сме виновни“, каза още Георги Харизанов.

Той обясни, че ако погледнем в годините назад и видим, какво са обещавали от ГЕРБ преди избори, ще разберем, че съвпадението на „изпълнено“ и „обещано“ е много голямо, защото според него нещата, за които е критикувана управляващата партия, че не е изпълнила – тя никога не ги е обещавала.

Видимо доволен, Харизанов излъга, че ГЕРБ никога не е обещавала сериозна реформа до корен на правосъдието и прокуратурата, а по-скоро от партията казват, че спазват принципа за разделение на властите и не се месят в независимата съдебна власт.

2 Коментара
  1. мара казва

    Все си мислехме, че от ЦВИНОКИО по големо л@йн0 в ГЕРП нема…. ама на, имало!!!!

  2. Жана казва

    Ако ЛЪЖАТА трябва да се пресича още в зародиш, то Института за дясна политика щеше да е закрит 15 минути след учредяването му. Там масово се произвеждат лъжи!!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.