Проф. Слатински: Само „партийната” ваксина остана – сега я пробутват на всички (ПОМНЕТЕ: „Астра Зенека” се внася от ГЕРБ)

3 2 986

Проф. Николай Слатински каза дълго премълчаваната истина – Бойко Борисов и сие ни пробутват само „партийната” ваксина на „Астра Зенека”, която неслучайно се внася от майката на евродепутата от ГЕРБ Ева Мейдел срещу колосална печалба… Всичко в името на парите, нашето здраве е наша грижа.

Ето какво пише експертът по национална сигурност:

Оплака ми се позната от квартала (ние по инерция ѝ викаме лельо, а тя да е 5-6 години по-възрастна от мен), че е видяла лудницата в Пирогов и се е отказала – ами те само Астра-Зенека предлагат.

Какво да ѝ кажа – закупиха и със съмнителни мотиви огромни количества от „партийната“ (както я нарича колега) ваксина, а сега гледат да я пробутат и наместят.

Да поясня – пределно наясно съм, че и трите ваксини, с които се имунизираме в България ще показват известна неполнъценност спрямо сегашни и бъдещи мутации на вируса (моя добра позната ми казва – ваксините ще са като грипа – сезонни), така че няма засега универсална ваксина-панацея.

Реклама

Но от самия старт на процеса и преди мутациите, АЗ е вече с рязко понижени, в сравнение с другите ефективност и полезност.  И ако към новите щамове всяка от трите ваксини се окаже, да речем, с 15% понижена полезност, то АЗ наистина, по думите на уважавнана ФБ-приятелка, лекар, ще доближи границите на плацебото.

Но аз съм само един юноша бледен по отношение на ваксините. Затова за мен разумното бе да има избор. Да се създават три сектора за имунизация и всеки да си избере ваксината. Може пък мнозина да изберат АЗ-Майдел.

Но това е в сферата на мечтите. У нас принципът е – защо да стане както трябва, като може да се получи както винаги?

Засега имаме доста основания да предлоложим, че масовата имунизация ще се случи като масовата приватизация – голям шум, малък или почти никакъв ефект.

Скараха ми се и уважавани приятели за сравнението между близо 1 милион имунизирани в Сърбия и малко над 90 000 в България. Но оставих статуса, въпреки приведените обяснения защо е така и че не е точно така.

Когато бях наистина в юношеската възраст, мен ме учеха, че който може да прави нещата, търси решения, а който не може да ги прави, дири оправдания…

3 Коментара
  1. Ангел Петков казва

    Ти не си само юноша бледен, а стар тарикат. ГЕРБ ще си печели от ваксините – той раздава картите! Ако „твоите“ съпартийци (не е ясно към кои ще се прилепиш сега) бяха на власт, също щяха да крадатг. И още е въпрос кои са по-крадливи – примерно костовистите или бойковчетата… Та така бивш радикал-демократ!

  2. Дедо Пенеч казва

    НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА АСТРА ЗЕНЕКА ВАКСИНАТА, ЗАЩОТО НЕ СТАВА ЗА 65Г, НО ЧЕ ГЕРБ ПЕЧЕЛИ Е ПЪЛНА ЛЪЖА, ЗАЩОТО ЦЕНАТА Е ФИКСИРАНА И ДОГОВОРЕНА ОТ ЕС, А ГРЕШКАТА Е НАРОЧНО НАПРАВЕНА ОТ ТИКВОНИЙ ДА ВЗЕМЕ ЕВТИНОТО И ДА УБИЕ ПОВЕЧЕ ПЕНСИОНЕРИ, ЗА ДА НЕ ТЕЖАТ НА НОИ!!! С ЕДИН КУРШУМ ТРИ ЗАЕКА!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.