Narod.bg осветли мутренската държава: ГЕРБ си намери изкупителна жертва за мъртвото дете, Фандъкова се измъква от трагедията

0 2 850

Мафията ГЕРБ подаде оставката на главния архитект на столичния район „Триадица“ Иван Шишков, за да се измести фокусът от истинските убийци на 16-годишния Людмил, който загина от токово удар на тротоара. Пред Narod.bg източник от Столичния общински съвет алармира, че не районният архитект е виновен за голия кабел на бул. „Иван Гешов”, а главният архитект на София Здравко Здравков и неговата началничка Йорданка Фандъкова, оставили стотици незаконни обекти да работят, за да прибират гигантски рушвети.

„Факт е, че главният архитект на столичния район „Триадица“ Иван Шишков беше в отпуска, когато е подписана хвърчаща служебна бележка на преместваемия обект, за да получи връзка с енергопреносната мрежа”, разкри ексклузивно читателят на Narod.bg.

„Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към районната администрация с искания за инфо незаконни обекти.

Район „Триадица“ е отговорило на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките. Останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове“, пък каза кметът на „Триадица” Димитър Божилов.

Реклама

От пресконференция на Фандъкова в сряда стана ясно, че павилионът в двора на болница „Св. Иван Рилски“ е бил свързан на база служебна бележка, подписана със запетая от главния архитект на район „Триадица“? В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация.

Точно този документ обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ, откъдето уточниха, че не са контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.

„Тази бележка е била издадена и подписана, когато главният архитект на общината не е бил на работа. Главният архитект заяви, че ще напусне района с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка“, каза Божилов.

„Той твърди, че не го е подписал, но като човешки акт е готов да се оттегли“, добави районният кмет за оттеглянето на арх. Иван Шишков. Той заема длъжността от 2008 г. насам.

„Тези обекти са разположени там през 90-те години. Факт е, че има някакви съмнения по отношения на тяхната законосъобразност, но е важно да се разкрие истината. С встъпването ми в длъжност поисках от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих внимателно и тази преписка не фигурираше там“, каза още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.