Бивш зам.-министър: Бях във война с Десислава Танева, защото работех за хората

0 3 261

Бившият вече зам.-министър на земеделието Чавдар Маринов е водил дълга война със своята шефка Десислава Танева, защото е работел за хората, не за кръжеца далавераджии около министърката.

Близо 11 месеца имах конфликт със земеделския министър Десислава Танева. Поводът за моето освобождаване беше, че не бях съгласен с постановление номер 70, което задължаваше търговските вериги да продават български храни.

Реклама

Излязох по медиите и казах, че това трябва да се извършва чрез законови мерки. Реално това постановление не сработи. То явно имаше други цели и ако работеше то щеше да бъде продължено, но нямаше да бъде прекратено в края на 2020 г. Това коментира Чавдар Маринов, който вече е в „Републиканци за България” пред телевизия „Евроком”.

„По аналогична ситуация Румъния, която е съседна на нас държава, 120 млн. евро. беше санкцията. Аз бях неудобен от първия момент, защото бях сложен от браншови организации и работих за сектора.

Междувременно искам да подчертая, че това, което направихме с моя екип в сектора на биологичното производство е, че минахме позитивно един изключително тежък одит след 3 негативни одитни комисии на Европейския съюз, на Европейска сметна палата, Българска сметна палата“, допълни Маринов, който бе освободен от поста пред април 2020.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.