Лияна Панделиева с горчив коментар: Веселин, Ангел и Момчето на 16 се събраха един до друг завинаги

0 4 350

Силен и изпълнен с горчивина коментар по повод смъртоносния инцидент, който отне живота на 16-годишното момче в София, публикува във фейсбук страницата си едно от лицата на демокрацията – Лияна Панделиева.

Narod.bg публикува пълния текст:

Не спирам да мисля за момчето, което загина на тротоара. Бил тръгнал с татко си, да почистят сняг и да изкарат някой лев.

Уви, никой не е съобразил в момента, когато са усетили тока, да не го дърпат, а да го изритат страшно силно и да го преместят оттам. Дали това би му дало шанс, няма как да знаем. Младежът е живял тежък и тъжен живот, завършил смазващо нелепо.

А какво се случи, след като през 2005 година 34-годишният Веселин Маринов потопи дланите си във фонтана на пл. „Славейков“? След години на протакане и имитация на „някакви действия“, един човек е глобен с 1000 лева. 1000 лева, защото във водата са беснеели 220 волта ток и човек губи живота си!

Справедливост ли?

Какво се случи с делото за смъртта на 11-годишния Ангел от село Копривлен, от 2011 година?

Реклама

Играл футбол с другарчетата на сигурно място – в училищния двор. Топката излетяла до края на двора, дотичал Ангел да я вземе и за зла врага, подпрял се на оградата. Останал покосен на място – от свободно оставена жица, с 220 волта ток по нея, момченцето е умъртвено.

Двама служители от енергото, заведени под отговорност за немарлива работа, са напълно оправдани през 2019 г.

Днес Ангел щеше да е на 21.

Справедливост, казвате…

През 2021 поредната жертва все още е в информационния поток като „16-годишното момче“. Вече се знае кой е собственик на обекта, изтеглил жици под напрежение, както се дърпа конопена връв, но по необясними причини не е задържан в ареста още вчера – извършват се „действия“ и експерти говорят, говорят кое, къде и как може да бъде опасно – по принцип.

Оказва се, че общината е отчела, че будките са незаконни, но те все така незаконно са си работели там. Още много неща могат да отчетат, но накрая няма да бъде открито лицето, което е дърпало жиците. Как тогава да бъде осъден някой, ако е напълно неизвестен, а?

И се събраха един до друг завинаги – Веселин, Ангел и Момчето на 16. Неговите две погрешни крачки спасиха нечий друг живот – дори спасеният няма да знае, че е той.

Поклон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.