Ето защо е зорът! Всяка бюлетина носи на ГЕРБ 80 000 лева! (власт се сменя или с куршум, или с гласуване)

0 5 418

Ето защо е големият зор – всяка бюлетина носи 80 000 лева за властта, освен че й подаряваме нови 4 години грабеж!

„Има една хубава мъдрост, че власт се сменя или с куршуми, или с бюлетини. На английски звучи по-атрактивно. На български би звучало: с бюлетини или с бомби“, заяви пред TV1 изборният  експерт Стоил Стоилов.

„Властта е едно обществено положение, уредено със закон“, допълни още той.

„В него едни хора, бидейки на власт, управляват нашите общи дела. Харчат, това което сме натрупали до момента“, обясни специалистът.

Реклама

„Другата функция на властта е да определи правилата по които ще трупа новото имане, данъци и как ще ги изразходва – пенсии, заплати и т.н.“, коментира Стоилов. „Третата функция на властта е да казва кой ни е приятел – НАТО, Африкански съюз, Европейски съюз“, смята изборният експерт.

„Четвъртата функция на властта е монопола върху силата. Ако се скараме, властта ще ни раздаде справедливост чрез съда или ще накаже виновния чрез силата на полицията. Последната функция на властта е отбраната на страната“, твърди изборният наблюдател.

„Ако разделите приходната част на държавния бюджет, която е около 50 милиарда, на броя избиратели в избирателния списък и умножите това по 4 години мандат, вие ще получите, че всяко лице от избирателния списък, независимо дали е северен македонец, футболист от Буркина Фасо, дошъл да рита в България или някакъв друг с български документ за самоличност, то той за тези 4 години дава на властта 30 хиляди лева“, обясни експертът.

„Като имаме предвид обаче, че избирателната активност е 50%, тези 30 хиляди трябва да ги умножим по две. Т.е. вие пускайки бюлетината в урната, носите едно пликче, в което има 70-80 хиляди лева“, завърши Стоил Стоилов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.