Милионерката Петя Славова с тайна визита в Дубай, с кого се е срещала – богат арабин или Васил Божков?

0 7 081

Най-богатата българка Петя Славова е била неотдавна на неофициално посещение в Дубай, като основната версия е, че се е опитала да се помири с оманския си съакционер в Инвестбанк Адил Саид Ахмед Ал Шанфари.

Милионерката отстрани предколедно неговия представител в надзора на трезора и това бе прието като обявяване на война, поради което е логично да се е наложило и пътуването.

Не е тайна за никого, че от 2012 г., когато арабският инвеститор влезе в банката, именно на негови пари – Капитал ги оценява на 100 млн.лв., се дължи попълването на капитала й след двата провала на стрес тестове – първо на българските, след това и на европейските.

Реклама

Потърсихме за коментар Петя Славова, но тя запази мълчание. Което се тълкува като знак на съгласие. Разбира се, има и втора версия сред запознатите с потайностите на бг олигарсите – келнерката, издигнала се до банкерка с решаващата помощ на ген. Любен Гоцев от ДС, да е била на гости на Васил Божков, но липсата на комуникация от нейна страна ни попречи да я попитаме за тази по-малко вероятно хипотеза за нейната разходка.

Досега в ОАЕ Славова беше проявявала интерес само към емирството Рас ал- Хайма, където се опита да завърти бизнес, но не дотам успешно. Тя се раздели и с дубайската си къща на Палмата, т.е. тази част на света е била приключена за нея. Поради което завръщането й трябва да е било по наистина важен и неотложен повод.

„19 минути”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.