Корупцията на ГЕРБ е зараза: Правителствена болница точи НЗОК с фалшиви болни (РАЗСЛЕДВАНЕ)

3 4 269

Корупцията, която мафията ГЕРБ наложи като държавна норма, е зараза, захапала цялата държава!

Нов пример затова е Правителствена болница, която е върнала над 238 хил. лв. на здравната каса (НЗОК) за хора, които е отчела като хоспитализирани.

Пациентите обаче не са имали болничен престой, нито пък са страдали от описаните заболявания. Това става ясно от информация на НЗОК, предоставена на журналистката Миролюба Бенатова, съобщи самата тя за Свободна Европа.

Гергана Христова и Боян Бакърджиев подадоха сигнал за това, че не са били хоспитализирани в болница „Лозенец“, а са били там само на профилактични прегледи.

Миналата седмица в предаването бяха изнесени данни, че над 100 души, преминали на профилактични прегледи през болница “Лозенец” през ноември и декември миналата година, след това са били отчетени в НЗОК като “хоспитализирани по спешност” с диагноза „емболия и тромбоза на долните крайници“.

Реклама

Клиничната пътека, по която те са отчетени е с номер 20.1. Тя струва 3671 лв. за един ден болничен престой. Само за месец от тези хоспитализации болницата би трябвало да е получила поне 400 хил. лв. от здравната каса.

238 667 лева вече са върнати от болницата към НЗОК, а за други надвзети 139 528 лева директорът е получил констативен протокол, се казва в писмото на НЗОК до журналистката.

Проверяващите са прегледали 61 пациентски досиета за октомври, 75 за ноември и 220 за декември миналата година. Сред тях има случаи на изплащане по клинична пътека „Емболия и тромбоза на долните крайници“ през ноември.

В отговор до касата от болница “Лозенец”обясняват случаите с “технически пропуски, допуснати от техен служител”, но не става ясно какви са те и как са били допуснати 65 пъти. От болницата са съобщили, че са назначили вътрешна проверка.

„Предстои договорът с МБАЛ „Лозенец“ по клинична пътека 20.1 (“Емболия и тромбоза на долните крайници“) да бъде частично прекратен“, се казва в заключението от проверката.

За случая е сезирана и прокуратурата. Още миналата седмица Свободна Европа потърси за коментар директора на болницата, но до този момент няма такъв.

3 Коментара
  1. БАЙ СТАВРИ ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ казва

    Кой е виновен?

  2. нено казва

    Ето така „бедните“ медици получават космически заплатки – нищо че мрънкат! Нали тези дни една мед. сестра от болница май в Годеч, съобщиха че получила „само“ 5000 лева премии за 3 месеца!? Откъде – ясно като бял ден- от същите номера! Сега ако сме все още държава, да се проверят ВСИЧКи болници и истината ще е съкрушаваща – само се краде май и така шефове в губещи болници са милионери, оказа се от собствените им данъчмни декларации! ЗАКРИВАЙ!

  3. petko kenanov казва

    Това е Марче положението!!! НЗОК е създадена за това, ДА СЕ КРАДЕ!!!ЛЪжа е, че в здравната система всички били ТЪРГОВЦИ !!! Не е така ! Когато се лекувате по ЗДРАВНА КАСА никога не ви дават Касов документ в който да са описани дейностите извършени за вашето лечение и употребените лекарства.Това ви лишава от права като ПЛАТЕЦ и позволява на лечебното зведение да „изписва“ каквито си пари поиска от НЗОК…Сиреч да КРАДЕ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.