ВРЕМЕ БЕШЕ! ВМРО се цепи преди вота, преврат сваля Каракачанов

1 3 744

Близки до Красимир Каракачанов му готвят вътрешен преврат във ВМРО, разкриха два независими източника пред „Уикенд”. Те са потресени от факта, че в непреодолимия си мерак да станат депутати тези хора нямат мило-драго и са готови да изядат войводата си, на когото до вчера са правили мили очи. И на когото всъщност дължат кариерите си в столицата.

„Тези избори за национален парламент се превърнаха в ябълката на раздора не само във ВМРО, но в патриотичната коалиция” – подчертават запознати. Както е известно, ВМРО и Националният фронт на Валери Симеонов вече не маршируват в единен строй. Казват, че причината била неограниченият апетит за власт точно на сподвижници на Каракачанов.

Според мълвата от ГЕРБ постъпили джентълменски и предложили на партньорите си да се явяват на изборите в коалиция.

Гарантирали, че поне 7 места ще със сигурност ще са за тях, 5 за ВМРО и 2 за НФСБ. От Националния фронт били съгласни, дори и да имат само едно сигурно място, но от ВМРО подскочили обидени и решили да се борят сами. Убедени били, че имат огромна подкрепа из страната. Предстои обаче да видим кой ще се окаже прав. А преди дни стана ясно, че НФСБ ще се явят на изборите в коалиция с „Воля” на Веселин Марешки, което може пък и да им помогне да стигнат до заветните 4%.

В същото време покрай това кой да оглави депутатските листите на ВМРО, кипнало недоволство.

Любопитното е, че ядрото на броженията е най-вече от кръга войводи, които Каракачанов довежда в столицата от родния му Русе. „Покрай натрупаните състояния в банковите си сметки, те така са се самозабравили, че вече не се съобразява с волята на създателя си.

Правилно е казано, че няма ненаказано добро” – обясняват запознати с броженията в патриотичната партия. Впрочем, богатствата си тези хора дори не крият, а ги обявяват в декларациите си пред Сметната палата, допълват източниците ни.

Иначе семпли като възможности, някои от уж най-доверените хора на Каракачанов, изкараха по два мандата като депутати.

Подвизават се на жълтите павета още от 2014 г.

Явно след толкова дълъг престой в парламента, вече са си повярвали, че са институция и че да бъдат депутати е доживотната им професия.

Реклама

„Това е характерно за типа лица, които без нужното образование и подготовка се монтират на най-високи властови позиции – обясняват анализатори, с които разговаряхме. Те допълват, че животът неведнъж дава урок, когато за една нощ нещата се променят и такива любимци на съдбата изпадат в немилост, а някои и под ударите на Темида.

Затова разни псевдопатриоти не могат да си представят бъдещето без депутатски имунитет. Той всъщност били и основният им мотив да драпат на всяка цена да влязат в Народното събрание. Затова и сега, лица, буквално доведени от улицата, замисляли как да се разделят с войводата си, ако не бъдат поставени за водачи на депутатските листи.

Това предателство спрямо Каракачанов като шеф на ВМРО не е първото. Той е преживял доста удари от най-близките си съратници. Да припомним, че настоящите депутати от НФСБ – Славчо Атанасов и Борис Ячев бяха в основата на завера.

Те успяха да детронират Каракачанов от председателския пост във ВМРО и дори регистрираха ВМРО-НИЕ. Тогава, само благодарение на старите си връзки от времената на ДС и на влиятелни приятели в съдебната система, Каракачанов успя да си върне шефския стол. Чрез дела в съда!

Големи проблеми имаше и покрай зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов. През 2012 г. той се беше кандидатирал за председател на партията и беше на косъм да успее.

След неуспеха, Каракачанов положи големи усилия, за да не се разцепи ВМРО, припомнят си отлично запознати с тези бурни събития. Дори днес Каракачанов не крие огорчението си от удара на Костадинов, който така или иначе е наясно с кухнята в редиците на патриотите.

Шефът на ВМРО сега се сблъсква и с други усложнения. Той самият, както обясняват информирани, сам даде преди години в ръцете на обкръжението си „златната кокошка” на своята партия.

Това са многобройните имоти на македонските сдружения из цялата страна, трупани от столетие, които в момента се оценяват на милиони левове. По документи, тези имоти се управляват от Юлиан Ангелов и зам.-министъра на екологията Николай Кънчев.

И двамата са председатели на НПО-та в частна полза, които се водят собственици на апетитните имоти. Покрай проблемите в екологията и арестите на прокуратурата, Николай Кънчев дори упълномощи известен член на ливанска фамилия да извършва действия по управлението на имотите.

Оказа се обаче, че въпросният ливанец също се разследва от прокуратурата, при това заедно със службите от САЩ и то като шеф на банда, която точела с измама огромни пари от банковите сметки на американски и европейски фирми.

Явно е дошло времето, в което Каракачанов ще плати цената за провежданата от него кадрова политика във ВМРО, въздишат  негови симпатизанти. Те припомнят, че той е начело на организацията още от далечната 1999 г.

1 Коментар
  1. Историята казва

    Кога ще почнат стрелбите по улиците между крилата на разлините ДС-управления в ДС-МВРо?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.