ОПИТИ НА ТЪМНО: „Астра Зенека” си тества ваксината върху деца (още милиони за майката на Ева Мейдел от ГЕРБ)

3 5 128

Изследователи от Оксфордсия университет започват нови изпитания „на тъмно”, за да установят дали разработената от тях съвместно с компанията „Астра Зенека“ ваксина срещу коронавирус е ефикасна върху деца и подрастващи, предаде ДПА.

Като начало препаратът ще бъде тестван върху 300 доброволци на възраст между 6 и 17 години. Андрю Полард, ръководител на изпитанията с оксфордската ваксина припомни, че повечето деца са сравнително рядко инфектирани от новия коронавирус.

Лекото и безсимптомно преминаване на мнозинството от деца през вируса е причина те да не са били във фокуса на проучванията досега. За момента всичките пет препарата, които са регистрирани за употреба – ваксините на „Пфайзер/Байонтек“, „Модерна“, „Астра Зенека“, руската „Спутник V“ и китайската „Синовак“ се прилагат само върху хора над 18 години.

При все това е необходимо да се провери безопасността и имунната реакция спрямо ваксината от страна на децата и младите хора. Някои от тях ще имат полза от ваксинацията, уточнява Попард. Първите тестове ще започнат този месец. Ваксина ще получат 240 деца, а останалите – плацебо.

Реклама

Ваксината на „Астра Зенека“ се прилага на възрастни от седмици, като във Великобритания вече са ваксинирани милиони с нея. Повечето страни от ЕС обаче не я препоръчват за възрастни над 55 или над 65 години, поради недостатъчните доказателства за ефективност. Швейцария пък изобщо не я регистрира за употреба. Освен това не е сигурна ефикасността й срещу новия южноафрикански щам на COVID-19.

В България „Астра Зенека“ е поръчаният в най-големи количества препарат, спрямо и РНК ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, с мотив ниската цена и по-удобното съхранение и логистика.

Зоя Паунова е доволна от бизнеса с ваксините

Вносител съвсем неслучайно е майката на евродепутата от ГЕРБ Ева Мейдел – Зоя Георгиева Паунова. Очаква се опитите върху деца да се окажат „успешни”, което ще доведе до още повече поръчки на ваксината и, съответно, още милиони за родителката на гербаджийката.

3 Коментара
  1. Б-1912 казва

    в затвора тая кучка!

  2. Kemal казва

    Паунова искам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да почнеш ваксинирането да започне от твойте внуци иначе не барай,не пипай нашите деца,нашите внуци за да печелите пари като ги убиваш,знам,че Българина също е способен за власт и пари да убие майка си и баща си в това съм уверен но,внимавайте ,че нито ти ще се радваш на богатството ти нито дъщерята и дори внуците ти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.