Христина Бобокова призна: Познавам Бойко Борисов (милионерката ли е Мата Хари?)

1 5 803

Красавицата Христина Бобокова, съпруга на мултимилионера Пламен Бобоков, призна в прав текст, че се познава лично с Бойко Борисов! Брюнетката бе посочена като една от възможните „прекрасни госпожи”, заснели голия Баце с пачки евро и кюлчета злато в спалнята.

Манекенката даде интервю пред „Дневник”, от което научихме, че до момента тя не е разпитвана от прокуратурата дали пък не е мистериозната дама, взривила със снимките си образа на смелия борец срещу корупцията Бойко Борисов.

Ето извадка от интервюто, проведено на 4 февруари, което попълва пъзела около скандала, гръмнал по цял свят:

– През изминалите месеци издания, едно от които с проправителствена позиция и близко до властта, излязоха публикации, които ви свързват с премиера Бойко Борисов и ви посочват като жената, снимала в спалнята му в правителствената резиденция. Вие ли сте Мата Хари, както Борисов нарече жената?

– Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек.

– А вие познавате ли Бойко Борисов?

– Всички в България познават Бойко Борисов.

– Как си обяснявате, че ви замесиха и ви свързаха с този случай?

– Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Както вече казах, оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук.

Реклама

– След като твърдите, че не сте вие Мата Хари, защо едва сега го казвате? Защо не излязохте да го заявите по-рано, в първите месеци след публикациите?

– Никой до момента не ме е търсил за отговор. Не мисля, че трябва да отговарям на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник.

– А прокуратурата разпитвала ли ви е по тази проверка?

– Не, не са ме търсили.

– Защо се съгласихте на това интервю?

– Защото трябва да се говори за положителните примери, когато става дума за частните музейни практики, и обществото да разбере важността на това да ги има.

ОФИЦИАЛНА ВИЗИТКА:

Христина Бобокова е изкуствовед, организатор на много културни и арт проекти, дългогодишен мениджър на фестивал за съвременно изкуство „Процес-Пространство“. Директор на фондация „Братя Бобокови“ и управител на „Нумизматичен музей-Русе“ – с фокус върху изследване, опазване и съхранение на културно-историческото наследство, археология и нумизматика на България.

Управител e и на компания с дейност в областта на винения и културен туризъм, популяризиране на българското винопроизводство. Завършила е журналистика в Софийски Университет „Климент Охридски“ и Изкуствознание в „Национална Художествена Академия“ в София.

Има специализации по история на изкуствата, арт мениджмънт, музейни практики, сомелиерство и дегустация, културен и политически ПР в Италия, САЩ, Великобритания, Гърция и България. В момента изучава като магистратура „Историческо наследство и културни институции“.

1 Коментар
  1. БИВШЕ ПЕДИ Б. ВЕЛЧЕФФ казва

    Тъз по-тъпа и от меризливия ми задник бе…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.