Политикът-милионер Плевнелиев вдига тузарски палат в село между три планини

0 4 369

Президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ вдига палат за чудо и приказ в разложкото с. Баня. Имението на бившия строителен министър първия екип на Борисов ще е върху 3 декара в селото, разположено между три планини – Рила, Пирин и Родопите.

На предстоящата сесия на местния парламент старейшините в Разлог ще разгледат искането на екс държавния глава за смяна на предназначението на имот от „земеделска земя” в „жилищно строителство”, предаде „Струма”.

Теренът се намира в местността Рудината. В близост се намира старият палат на Росен Плевнелиев, който той продаде през 2017-а на шефа на туристическа агенция „Перла Турс” Йордан Христов за 550 000 евро.

И до момента бившият регионален министър не е прекъсвал връзката си със с. Баня, където често отсядал заедно с половинката си Деси Банова на хотел или дори в къщата, която продаде на Йордан Христов, но вече като гост.

Реклама

Новото имение на Плевнелиев не е първото му. Няколко месеца, след като продаде луксозното си жилище, дойде новината, че ОбС-Разлог е одобрил изготвянето на подробни устройствени планове за трасета на водопровод и електропровод, предназначени за имот в Баня, нарочен за жилищно строителство.

Собственик на терена бе фирма „Ателаида” ЕООД на тогавашната му съпруга Юлияна Плевнелиева. Скоро след това обаче президентската двойка се разведе и планът за градежа пропадна.

Местността Рудината, където ще се извисява бъдещият Плевнелиев палат е с изглед към Ришла и Пирин, а наблизо е най-луксозният хотел на с. Баня. В момента до имот се достига по черен път и липсва инфраструктура, но пък мястото е тихо и спокойно, пише още „Струма”.

Източник: Standartnews.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.