Слави даде „Има такъв народ“ и отговорностите към изборите на сценариста си Тошко Йорданов

0 3 486

Сценаристът на Дългия става истинския лидер на „Има такъв народ“ заради здравословните проблеми на шоумена

Сценаристът на Слави Тошко Йорданов, който е заместник-председател на партията „Има такъв народ“, ще бъде истинският лидер на формацията, научи в.“Галерия“ от свои източници. Трифонов ще бъде само лицето и и личността, с която избирателите ще я идентифицират, но истинската партийна дейност ще се върши от вечно гледащият мрачно автор на скечове.

Йорданов е един от най-доверените хора на Слави, макар навремето при първия му опит да влезе в екипа, да е отхвърлен. По онова време се организира конкурс за сценаристи, които да работят в популярното предаване „Куку“. На кастинга тогава се явяват Николай Русакиев, Тошко Йорданов и Росен Петров. Слави и Любен Дилов-син, който е идеолог на Шоуто, харесват Николай Русакиев. Победителят на свой ред моли създателите на „Куку“ да вземат и другите двама, за да им дадат шанс.

Така Тошко Йорданов влиза по милост в екипа, а днес е човекът, който обикаля страната и организира създаването на структури на „Има такъв народ“.

Снимка: в. „168 часа“

Тошко, а не Трифонов, отиде на срещата при президента на консултациите, които Радев проведе с различните партии преди изборите. Йорданов замества патрона си в даването на интервюта, в които обяснява приоритетите на партията, базиращите на популистки тези, че законността в държавата трябва да се върне.

Отново той се нагърби и със задачата да обяснява миналите отношения между своя ментор и Борисов. В интервю в края на миналата година Тошко обясни, че премиерът и Слави били приятели преди Борисов да стане кмет, защото дотогава днешният министър-председател се различавал от цялата политическа паплач.

Реклама

Впоследствие Дългият осъзнал, че Бойко се заиграва с властта и бюджета и двамата се оказали на противоположни полюси. Що се отнася до близките отношения на Трифонов с хора от ъндърграунда като Георги Илиев Илия Павлов – това било част от развитието на шоумена:

Слави в онези години беше изпълнител, човек от шоубизнеса. Няма човек от шоубизнеса от онези години, който да не е познавал подобни личности“, твърди Йорданов, премълчавайки факта, че куп артисти и певци никога не са веселили на частни партита гангстери и не са им разказвали смешки по цяла нощ.

Отношенията между Борисов и Трифонов Тошко обяснява като ситуация, при която двама души се познават и им е приятно да пият кафе заедно, но двамата никога не са въртели заедно бизнес.

Причината Йорданов да се превърне в двигател на „Има такъв народ“ са здравословни проблеми на Трифонов, с които той се бори от 2009 година, когато чупи крака си по време на турне в Стара Загора.

Той се подлага на операция в местната болница, но състоянието му се влошава и през 2017 година се налага да му бъде сменена тазобедрената става. Здравословните проблеми затрудняват придвижването му, а по време на протестите през лятото Трифонов и компания въобще не излязоха на площадите. Лидерът на „Има такъв народ“ не би могъл и да иска да е физически активен по време на кампанията и след нея негови близки твърдят, че поради тази причина той най-вероятно ще се откаже да се да се кандидатира за депутат, защото присъствието му в залата ще бъде затруднено заради проблеми с придвижването.

По информация на в. „Галерия“ Трифонов и Йорданов са се договорили Тошко да поеме тежестта на партийната работа и всички активности, които тя предполага, а Слави да бъде само емблема на формацията.

Това без съмнение е подмяна на идеята, че хората гласуват за шоуменът, когото гледат десетилетия на екрана и част от тях харесват позициите и тезите му.

Източник: в. „Галерия“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.