ОЛАФ погва двама депутати от ГЕРБ за джиповете на МВР (ДАЛАВЕРАТА завъртяна от Валентин Радев и Красимир Ципов)

7 47 797

Вместо съветника на президента Пламен Узунов, ОЛАФ да подгони двамата герберасти, които стоят зад порочния договор на МВР за купуването на китайските джипове, сглобени в завода на Гриша Ганчев!

Договорът, посочен от ОЛАФ като причина за прокурорско разследване, е качен на сайта на Вътрешното министерство, но странно защо медиите на хунтата говорят наизуст, без поне да се опитат да го изровят и покажат на обществото.

А договорът е повече от смайващ. Подписан е на 22.02.2018 г. при МВР министъра Валентин Радев, сега депутат от ГЕРБ. Със заместник Красимир Ципов, също депутат от ГЕРБ в момента.

НО СРОКЪТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ, КОЙТО Е ОПИСАН НА НЕГОВАТА ЧЕТВЪРТА СТРАНИЦА Е „ДО 25.09.2017 Г.”, Т.Е. 5 МЕСЕЦА ПО-РАНО.

Реклама

ДОРИ ДА ИМА ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА, ТОВА СЪЩО Е УДИВИТЕЛНО: ЩО ЗА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ ЧЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ПОДПИСВА, ОСОБЕНО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ДОГОВОР НА СТОЙНОСТ 11 599 710 ЛВ. ОТ ДЖОБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА?!

Плюс това, 180 дни от 22.02.2018 г. са до 22.08.2018 г., не до 25.09., така че и тази версия не минава. Датите дават представа и за още нещо.

Изваждането на темата един месец, след като писмото на Европейската служба за борба с измамите го е изпратила, а ние сме го получили, е предвидено като удар по президента, който изненада политиците с изпреварващия си ход на 1 февруари да обяви, че се кандидатира за втори мандат с вицепрезидента си Илияна Йотова, която на мнозина им се искаше да превърнат в негова алтернатива.

Това беше втори опит за удар по него чрез съветника му Пламен Узунов, който е задържан, а през зимата и пролетта на 2017 г. за 2 месеца беше служебен министър на вътрешните работи. Вече веднъж пропагандата се опита да завихри темата преди няколко години, не особено успешно, припомни и 19 минути.

Президентът отвърна, че няма как Узунов да има вина за поръчка, чиято подготовка е стартирана от вътрешния министър Румяна Бъчварова, след като през 2014 г., след затварянето на Корпоративна търговска банка, фалира и заводът за автомобили в Ловеч, финансиран от нея. А на собственика му остана голям брой коли на склад. И е завършена с подписването на договора през 2018 г. от вътрешния министър Валентин Радев, също от ГЕРБ.

Управляващата партия отвърна, че ОЛАФ разследвала поръчката заради промени в нея, наложени от Узунов. Само че до подписването на договора е имало 9 месеца (от 4 май 2017 г., когато служебното правителство е сменено от Борисов 3, до 22 февруари 2018 г., когато е подписан контрактът), в които те да бъдат коригирани.

7 Коментара
 1. Еремиев казва

  На всякъде където „твори“ ГЕРБ, смърди.

 2. ivosav казва

  Когато си го търсиш, си го намираш. Правят едни „умни“ сделки две елементарни човечета – едното с два пръста чело , другото с едно много „особено“ гласче. С интерес очаквам европейски финал на малоумието герберско.

 3. Пламен 123 казва

  9-ет месеца президентът вика дръжте крадеца!

 4. Вени казва

  БМБ явно ни има за тъпи балъци като смята че след като той го казва по обратен начин срещу президента ние на него ще му повярваме като си знаем кой тук е крадеца !!!
  Не че няма и и такива които като папагали повтарят тезата на мафиота управител на държавата ни .

 5. Асфалт Паша казва

  БМБ се гърчи като настъпана змия и няма кой да му вярва!Лъжливото овчарче потъна с двата крака и идва време за плащане на сметките!За да играеш шах е нужно много повече от селски тарикатлък,а сиренето е с пари,дори и да си въобразиш ,че Курц ти е „приятел“!

 6. Христо Георгиев казва

  Престъплението срещу ЕС, открито от ОЛАФ е едностранната промяна от страна на служебното правителство на президента Радев с МВР с министър Пламен Узунов на условията на договорката с ЕС, направена по-рано от второто правителство на Бойко Борисов. Условията са промененти така, че вместо джипове, да могат да будат купени SUV автомобили (Грейт уол, сгкобени в България и залежаващи 3-4 години в складовете). Обществената поръчка е обявена на 30 март от служебното правителство на Радев, документи се приемат до 12 април. На 26 април, комисия, оглавена от приближена служителка на Румен Радев в Президенстсвото класира на първо място Грейт уол и по двете направления на търга. В това се състоят престъпните действия и това обяви като нарушение лично шефът на ОЛАФ. А подписването на договор за покупка на тези коли от третото правителство на Бойко Борисов е една съвсем отделна тема. Ако там има други нарушения, отговорност ще понесат хората допуснали тези нарушения.

 7. Христо Георгиев казва

  През последните дни управляващите и администрацията на президента Румен Радев са в непрекъснат задочен спор – кой е виновен, че през 2018 г. МВР си е купило 290 залежали полицейски автомобила клас SUV, вместо по-качаствени високопроходими нови джипове. Въпросната поръчка е подготвена и приключена по време на служебния вътрешен министър Пламен Узунов, който в моменат е съветник на президента Румен Радев. Договорът за доставката обаче е подписан по времето на наследника му в третия кабинет на Бойко Борисов – Валентин Радев.
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/31086224.html

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.