Медиен слух: Любен Дилов-син поема „Телеграф”, Нойзи става главен редактор на „Монитор”

0 1 894

Раздвижване на медийния пазар – актуален слух в гилдията носи, че след сделката с „Телеграф медия”два от флагманите на издателската компания – „Телеграф” и „Монитор”, ще имат нови главни редактори. Пред Narod.bg редакционен източник обясни, че първият ще бъде управляван от Любен Дилов – син, а вторият – от Ивайло „Нойзи” Цветков.

Дотук се стигна, след като новият собственик на „Нова броудкастинг груп” –„Юнайтед груп”, съобщи, че е постигнал споразумение за придобиването на свързания с Делян Пеевски „Вестник Телеграф ЕООД“, който e издател на няколко вестника и издания. Собственик е „Интръст“.

Очаква се сделката да приключи през първото тримесечие на 2021 г. и подлежи на обичайни регулаторни одобрения, съобщават още от „Юнайтед груп“.

Реклама

Според източника на Narod.bg трансферът на Дилов и Нойзи на върха в двете редакции е закономерен – и двамата имат опит с печатни медии, синът на фантаста Любен Дилов дълги години издаваше в. „Новинар”.

Новият любовник на Мария Игнатова – Ивайло „Нойзи” Цветков, пък се спряга като приближен до ГЕРБ, така че политическа спирачка пред кариерното му израстване едва ли може да се очаква.

Според публикация в последния брой на в. „Галерия” Нойзи дори е гласен за депутатските листи на Бойко Борисов като представител на гражданската квота.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.