ЗАВЕРА в Narod.bg: Болница на шайката финансира кампанията на ГЕРБ в Русе (Пламен Нунев се откупва със 100 бона пред Бойко Борисов)

1 8 936

Изпадналият в немилост гербераст Пламен Нунев, който неофициално стои зад болница „Медика”, поема финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ в Русе в опит да се реабилитира в очите на биг боса Баце. Новината лъсна след последните договорки на четири очи в офиса на управляващата шайка.

Поне 100 хил. лева „болнични пари” пипва областният лидер Пламен Нунев, за да се случи по правилния начин обгрижването на подходящите двама кандидати, одобрени от Бойко Борисов. Това е и залогът, при който на избираемо място в листата на партията няма да са русенци, а беленски кадри.

Сред тях се откроява спътницата в живота на официалния шеф на „Медика” Кирил Панайотов. Любимата на всички работещи и служители Алисе Муртезова е декларирала готовността си да работи в парламента дори без заплащане.

Но държи да е там като депутатка, а не като обикновен гражданин на балкона или като лобист на частни интереси сред членовете на парламентарните комисии. Причината е, че спътникът и в живота е официално сред най-богатите директори в България. Неофициално напомпаната като голяма красенска гъба с пари от всички нас чрез здравната каса структура е като черна касичка за мероприятията на ГЕРБ през годините.

Реклама

Така ще бъде и сега, въпреки сложната ситуация. Едно обръщане на палачинката през април и идването на власт на друга коалиция ще обърка сметките на „Медика” и нейните собственици, които от дълго време залагат на тандема ГЕРБ и ДПС в оцеляването си. Пък и някоя друга проверка без чадъра на Нунев би разкрила недотам приятни факти, както това стана при съдебните саги преди няколко години с Голямата държавна болница в Русе.

Дано инвестицията на „Медика” бъде оправдана, защото в политиката невинаги тънките сметки се оказват точни. Особено, когато кръчмарят е в София, а народът изненада с вота си новите лица на компрометираните с недалновидната политика управляващи.

На местните избори през 2019 година „Медика” бе твърдо, включително и финансово, зад гърба на провалила се кандидат – кметица на ГЕРБ. Едва ли тя е върнала вече парите на спонсорите на управляващата партия в Русе…

1 Коментар
  1. […] ЗАВЕРА в Narod.bg: Болница на шайката финансира кампанията… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.