ЕКСПРЕСНО: Шайката заплаши общинар с убийство, разплитал корупцията във Видин!

0 2 777

Самозабравил се лидер на СДС, която от евроизборите насам е неотлъчно на ревера на ГЕРБ като коалиционен партньор, заплаши общинар от Видин с убийство! Общинският съветник Юли Петров се оплака, че е заплашван с убийство от председателя на институцията, защото системно подавал сигнали за корупционни схеми.

Градусът на напрежението се вдига, след гласуване за по-висока заплата на кмета на общината, пише ON AIR.

Самият общински съветник Юли Петров, който е от гражданската квота на БСП, коментира пред „Конкурент“, че на вчерашната редовна сесия на ОбС точка 6 било предложение от председателя на Общинския съвет и областен лидер на СДС Генади Велков, „която гласеше, че внася искане за увеличение заплатата на кмета от 2 800 на 3 146 лева или с около 400 лева месечно”.

„Аз поисках думата и предложих на съветниците тази точка да бъде оттеглена за решение като противозаконна и в противоречие със ЗМСМА и най-вече чл.21 ал.1 т.5, която гласи че предложение за заплатата на кмета може да внесе предложение само кмета, а не общински съветник и най-малко председателя на ОбС-Видин.

Реклама

Разясних на колегите, че тук председателят не цели наистина увеличение на кметската заплата, а по-скоро неговата, която е 90% от на кмета или около 3 000 лева и то от данъците на видинчани“.

Според съветника спорът е излязъл извън контрол, след като вече няколко пъти подавал жалби до ДАНС, КОНПИ и прокуратурата за порочни практики.

„По-късно тръгнах да излизам от залата на съвета и Генади Велков ме настигна в едно предверие и ме дръпна за якето, и ми каза следното – „теб и цялото ти семейство ще ви „поръчам“ и след това…“, заяви Петров.

Според председателя на общинския съвет във Видин, твърдението на Юли Петров е несериозно.

„В тази зала има 30 общински съветници, пък как никой не чу и видя, че го заплашвам със саморазправа“, заяви председателят на Общинският съвет във Видин Генади Велков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.