НАГЛОСТ: Веселин Марешки язди майбах за 300 бона с лампа на НСО?! (СНИМКИ)

1 4 849

Наглостта на осъдения за рекет зам.-шеф на парламента Веселин Марешки се оказа по-дълбока от банковата му сметка. Лимузина мерцедес „Майбах” за 300 000 лева на варненеца бе забелязана на пъпа на София със сигнална лапна на НСО на таблото за по-бързо придвижване в трафика!

Супер скъпият мерцедес е щракнат на ъгъла на улиците „Раковски” и „Хан Аспарух”. От кадрите, разпространени от 19 минути ясно се вижда устройството за специален режим на движение, което използват единствено и само автомобилите на Националната служба за охрана.

Беззаконието се демонстрира в самото сърце на София – нейния супер идеален център. Номерът се пази в редакцията. Досега нямаше данни НСО да има в автопарка си Майбах.

А специалният режим на движение се дава само на СЛУЖЕБНИТЕ автомобили от съответните институции на определени високопоставени лица от самия връх на властта.

Реклама

В гаражите на Министерския съвет и на Народното събрание също няма държавни коли от модела на стойност над 300 000 евро. За лични автомобили такъв режим е недопустим по закон. Обърнахме се за информация към Националната служба за охрана.

Веселин Нинов от пресцентъра на НСО потвърди, че няма държавни коли майбах. Въпреки че е незаконно, оказва се, че човек може да си сложи атрибутите на специалния режим на движение, каквито ползват президентът, премиерът и министрите.

Неофициалната информация, която получихме от осведомен източник от върховете на властта е, че автомобилът е от личния гараж на депутат.

Става дума най-вероятно за заместник на фамозната ПКП Цвета Караянчева, който въпреки забраната на закона, има собствен бизнес.

Проверката на Narod.bg показа, че ПКП Караянчева има четирима заместници – злополучният Валери Симеонов – лидер на НФСБ, осъденият за рекет Веселин Марешки, тартор на „Воля”, Емил Христов от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП и Нигяр Джафер от ДПС.

Финансовият ресурс за притежание на майбах, поне официално, имат двама от тях – Веселин Марешки и Валери Симеонов. Според източници на Narod.bg супер луксозната лимузина била именно на варненския „патриот” Марешки.

1 Коментар
  1. stoyanov казва

    А има ли сигнална лампа на НСО на самолета, който скоро си купи тая мърда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.