Павел Вълнев и Цветанов пред The National Interest: „Турски поток” е змия със смъртоносна отрова

1 1 812

Зам.-председателят и председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев и Цветан Цветанов дадоха интервю пред авторитетното вашингтонско издание за международни отношения The National Interest по темата „Турски поток“.

Ето най-важното от публикацията в реномираното US издание:

Масивните тръби, които се простират през България, на пръв поглед изглеждат добри. Провирайки се като земен червей както под почвата, така и над нея, газопроводът наречен „Балкански поток“ напразно се опитва да избегне привличането на вниманието върху себе си. Този тръбопровод обаче не е земен червей, който си пробива път през Балканите, а змия със смъртоносна отрова.

Ако не сте чували за „Балкански поток“, най-вероятно знаете този тръбопровод с правилното му име – „Турски поток“, който тръгва от Русия, минава под Черно море, излиза в Турция и след това поема своя път през България.

Преименуването на тръбопровода беше Потьомкинско усилие на българския премиер Бойко Борисов да замаскира връзката си с руската тръба, чието откриване ще подчини България на капризите на руския президент Владимир Путин и ще изолира страната ни от демократичния Запад.

Реклама

Това е така, защото САЩ възнамеряват да санкционират всичко, което се докосва до „Tурски поток“, и с основателна причина – единствената мисия на този газопровод е да осакати враговете на Путин и да финансира корумпирания му режим.

Фактът, че инфраструктурата на „Tурски поток“ е навлязла в България е безспорна победа за Кремъл – но победата може да бъде Пирова. На 4 април 2021 г. българите ще се отправят към урните и за да избегнат бъдещи санкции, да отхвърлят подлите цели на Путин и да застанат заедно с нашите европейски и американски съюзници. Следващата управляваща коалиция в София трябва да гарантира, че българската част на „Tурски поток“ никога няма да носи руски газ.

Това би донесло явни ползи, като една от най-важните е избягването на американските санкции. При все, че санкциите ще бъдат наложени на отделни физическите и юридическите лица улеснили изграждането на „Tурски поток“ през България, от това ще пострада де факто цялата страна.

Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео даде да се разбере това много ясно през лятото на 2020 г., когато Държавният департамент актуализира своите насоките за санкции, включително и към „Tурски поток“.

„Това е ясно предупреждение за компаниите, които помагат и подкрепят руските проекти за злонамерено влияние, че няма да бъдат толерирани“, каза Помпео през юли. „Излезте сега или рискувате да понесете последствия“.

1 Коментар
  1. Ангел Петков казва

    Горките русофобчета! Тръбата била путинска и затова е вредна. Виж, ако беше тръба на Навални… А бе и така не е сигурно! Най-добре тръбата да е на Бари Голдуотър (ако знаете кой е) или негови наследници… Или на сина на Байдън! Тогава всичко щеше да е наред, нали голишарчета русофобски?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.