Мръсотии преди вота: Владислав Горанов и Георги Харизанов редят листите на ГЕРБ (ВИДЕО)

0 8 576

Нова доза мръсотии на Бойко Борисов лъснаха публично – листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори се редят от компрометираните герберасти Владислав Горанов и осъжданият за няколко престъпления Георги Харизанов – Жоро Тръбата.

Новината сподели в предаването „Денят с Веселин Дремджиев” лидерът на „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

Кой в момента реди листите на ГЕРБ? Не е на политически принцип с номинации от областните структури, както би следвало в една нормална партия. Вместо това Влади Горанов и Георги Харизанов определят кой да влезе в листите. Разбира се, последната дума е на Бойко Борисов, обясни бившият вътрешен министър. Попитан конкретно за

Харизанов, Цветанов лаконично го описа като „много адаптивен, той е човек на всички”.

Задкулисните връзки на ГЕРБ с ДПС пък са най-видими от факта, че в ловното стопанство „Паламара” на Бейзат Яха Бойко редовно е привиквал кандидатите на двете партии с мераци за участие в местната власт.

И още мръсотии, „гарантирани от ГЕРБ” – министърът на енергетиката Теменужка Петкова и вицепремиерът Томислав Дончев тайно са се срещали с емисари на руския президент Владимир Путин покрай старта на проекта „Турски поток”. Според Цветанов срещите на Петкова и Дончев са били с руснаци от забранителния списък, спуснат от САЩ.

Бойко Борисов не иска руснаците да се сърдят от неговата позиция относно ареста на Алексей Навални, но от този стремеж да не се разсърди Путин е поставил България в зависимост от Москва поне що се отнася до енергийните проекти.

„Борисов има определена зависимост от прокарването на руските интереси в страната”, захапа премиера Цветан Цветанов.

Реклама

С „Турски поток” ще бъдем санкционирани от европейските институции, прогнозира още бившият МВР министър и хвърли бомбата: „Имало ли е срещи между Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов с хора от забранителния списък на Европейската комисия и САЩ?”

Срещите са били у нас и извън страната, а резултатът е похарчени 3 милиарда лева от държавната „Булгартрансгаз”, дадени на руски фирми, дошли уж от Саудитска Арабия.

Според Цветанов договорките са реализирани в договор, който обаче се крие и трябва да бъде осветлен, но не и при това правителство. „Турски поток” уж беше много важен, а сега виждаме само вход и изход без никакви разклонения, напомни Цветанов.

На своята стена във фейсбук партийният строител на ГЕРБ, който напуска със скандал и създаде партия „Републиканци за България”, написа следното:

„Излизат нови и нови скандални факти около руския „Турски поток“ – сега става ясно, че 3 млрд. лв. за строителството не са единствената цена, която ще платят българите за този руски проект.

„Българските потребители на природен газ субсидират преноса на Газпром през България.

Освен това тарифите за Газпром са по-ниски от тези, които би следвало да плаща, за преноса през България.

ЕС защитава в момента това, че българите по кръстосания начин осигуряват много по-ниски тарифи за руснаците.

Това в известна степен води до нарушения в конкуренцията на пазара на природен газ, в рамките на ЕС“, каза Христо Казанджиев, координатор на секторна политика „Енергетика“ в Републиканци за България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.