Метлата пак заигра в Нова тв – напусна шефката Ива Стоянова, близка до братя Домусчиеви

0 2 781

Метлата в Нова телевизия отново заигра – управителят на „Нова броудкастинг груп“ Ива Стоянова обяви във вторник, че напуска месдията заедно с предишните собственици братя Кирил и Георги Домусчиеви.

Съобщението идва ден след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри продажбата на „Нова“ на „Юнайтед груп“.

В прессъобщение Стоянова заявява, че смята за редно да напусне телевизията, заедно с двамата вече бивши собственици. „Станах управител на Нова Броудкастинг Груп след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях“, казва тя.

Ива Стоянова стана част от „Нова броудкастинг груп“ през месец декември 2019 година – няколко месеца след като братя Домусчиеви придобиха компанията. Преди това тя беше собственик по документи на свързаната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия „Канал 3“. Наред с това тя беше управител и програмен директор на медията. След трансфера си в Нова телевизия Стоянова започна работа като генерален директор „Информация“. Само два месеца след назначаването ѝ стана управител на медията на мястото на Вяра Анкова.

Впоследствие към екипа на телевизията, собственост на Домусчиеви, бе привлечен друг кадър на „Канал 3“ – директорката на новините Миляна Велева, която пое същия ресор в Нова телевизия.

Реклама

През септември миналата година „Нова телевизия“ купи „Канал 3“ и го прекръсти на „Нова нюз“. А от началото на 2021 година той заработи като новинарски канал на медията.

През 2019 г. от Нова телевизия бяха освободени редица популярни имена като журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени и Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева. Преди това телевизията се освободи от шефката на новините Дарина Сарелска и водещата на сутрешния блок Анна Цолова.

Свалено бе и предаването на покойния вече журналист Милен Цветков.

Откакто Нова телевизия стана собственост на братя Домусчиеви, а фактическото ѝ ръководство беше поето от кадри на свързания с Делян Пеевски канал, медията се раздели с още знакови лица: водещата Мирослава Иванова, колежката ѝ Галя Щърбева и редица продуценти.

Освободен беше и режисьорът Валдес Радев. По същото време медията бе напусната и от едно от емблематичните си лица Лора Крумова. Тя обяви, че напуска медията, като заяви, че „на фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.