Христина Бобокова с пикантни признания в инстаграм, тя ли е Мата Хари?

1 26 167

Христина Бобокова, сочена от някои медии за „Мата Хари“ – приближената до премиера „прекрасна госпожа“, която е направила, по признанията му, снимките и видеото от спалнята му в държавната резиденция, за първи път за проговори за семейството си и изпитанията пред него.

Тя е съпруга на обвиняемия русенски бизнесмен Пламен Бобоков.

Ето какви пикантни признания направи красавицата в профила си в инстаграм:

„Благодаря на всички, които се вълнуват от семейството ми и ентусиазирано отразяват нашата взаимна отдаденост, обич, щастие и сплотеност! Когато човек е млад лесно различава доброто от злото. С годините нещата се усложняват, а героите се преплитат, вятърът става по-силен и винаги в лицето!

Декларации и писма не са нужни, а интелигентността винаги върви с добро чувството за хумор. По-мъдрите ще разберат думите ми.“

Вероятно написаното от г-жа Бобокова е някакво обяснение на въпроса, който от месеци витае в обществото полезрение – тя ли е „Прекрасната госпожа“, сготвила премиера Бойко Борисов със снимки от спалнята му? Никой не отрича засега.

След като ИТ специалисти разкриха, че във видеото от спалнята на премиера за части от секундата се вижда женски силует – с черна рокля, с дълга коса, на 24 септември Борисов чистосърдечно разкри пред медиите: снимките от спалнята са направени от „една прекрасна госпожа“, изпратена от хора от близкото обкръжение на президента“, за да „нащрака всичките тези работи“ в отсъствие на министър-председателя.

Месец по-късно сюжетът доби нови измерения с интервю на Борисов за FAZ, взето през октомври и публикувано в края на ноември м.г. Тогава премиерът за първи път споделя, че има свой любовен живот, има потребности и че са го посещавали дами, както и че „Никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не я е претърсвала“.

На въпрос на немския журналист, който прави ингервюто: „Значи казвате, че жена, с която сте имал връзка, е вкарала това (банкнотите и кюлчетата злато) в къщата Ви?“, отговорът на българския министър-председател е:“(Борисов се изправя, взима дамската чанта на седящата до него шефка на кабинета му).

Погледнете тази дамска чанта: Вътре има достатъчно място, за да съберете малки кюлчета злато и пачки пари. И тогава ми се обажда дамата и казва: „Идваш ли? Чакам те“. Аз й казвам: „Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути“.

Охраната има указания да я допусне в къщата ми и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари.“

Оттогава политици, журналисти и криминалисти се питат коя е родната Мата Хари, успяла да вкара премиера ни в най-гръмовния „креватно-политически“ скандал на прехода. Някои приближени до премиера медии насочиха общественото внимание към Христина Бобокова, чийто съпруг Пламен Бобоков е получавал назад във времето благоволението на премиера за развитието на бизнеса му, и който го нарича „БОС“, а сега е обвиняем заедно с брат си.

До днес Христина пазеше мълчание по скандала. А в поста й четем многозначително откровение: „Когато човек е млад лесно различава доброто от злото. С годините нещата се усложняват, а героите се преплитат, вятърът става по-силен и винаги в лицето! „

Г-жа Бобокова е родена през 1980 година в Пловдив. Омъжва се млада за 11 години по-възрастния бизнесмен Пломен Бобоков. Имат три деца и бракът им се считаше за железен. Красавицата дава интересен отговор на въпрос с коя стихия се асоциира: „С огъня, естествено! Мога да го разпалвам, потушавам, да си играя с него. А и зодиакалният ми знак е огнен – Овен“.

Реклама

В последното си тв интервю Пламен Бобоков специално подчерта, че много обича жена си, отхвърляйки всякакви слухове за проблем в семейството.

В края на декември м.г. Софийската градска прокуратура обяви, че лицето, което е направило снимките в спалнята на премиера, не е установено:

„Колкото до видеозаписа от спалнята, експертизата е установила, че от 21-вата до 22-рата секунда за кратко се вижда отражението на снимащия – жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса. Тъй като качеството е лошо, а и става дума за отражение, за експерта е трудно да определи повече детайли, обяснява прокуратурата. С оглед установяване самоличността на лицето от видеозаписа са събрани възможните доказателства, но до момента същото не е установено”, заяви прокуратурата.

И с това сложи точка на скандала в юридически аспект. Но в политически той продължава да живее своя живот.

Малко по-рано днес стана ясно, че делото срещу съпруга й е „немотивирано, незаконосъобразно, в разрез с гаранциите срещу произвол, дадени от Европейската конвенция за правата на човека и след порочно „извънпроцесуално съгласуване“ между полицията и прокуратурата. Така съдия Яна Димитрова от Софийския районен съд се произнася за полицейското задържане за срок от 24 часа на 9 юли за бизнесмена Пламен Бобоков и го отменя.

Съдия Димитрова отправя сериозни критики към задържането под стража на Бобоков в деня, в който през лятото екип от следователи, прокурори и служители от бюрото по защита към главния прокурор влязоха в президентството, а акцията бе един от поводите за продължили над 100 дни граждански протести.

Тогава при акцията, но в различни производства, бяха задържани Бобоков и Пламен Узунов, а по друго разследване – Илия Милушев. В края на миналата година съдът се произнесе, че задържането за 24 часа на Милушев също е незаконосъобразно.

Бобоков и Узунов бяха обвинени за търговия с влияние, а делото срещу тях все още не е влязло в съда.

Според съдия Димитрова, остава неясно какво е наложило задържането на Пламен Бобоков във връзка с дело, по което вече е имал друго процесуално качество – на свидетел.

„Очевидно е, че спрямо Бобоков са били извършени извънпроцесуално съгласувани действия, съответно обективирането им страда от съществени пороци. По делото не са представени доказателства, че полицейският орган е действал по разпореждане на разследващ орган при задържане на лицето по подозрение в извършването на престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК, даже напротив“, мотивира се съдът.

Заповедта за арест е издaдeнa oт млaдши paзyзнaвaч Xpиcтo Бeчeв oт CДBP. Той обаче не се е явил по делото, а от прокуратурата опитват да обосноват законността на задържането с това, че срещу Бобоков се води и друго разследване – за боклука.

Съдът обаче отхвърля аргументите на държавното обвинение, защото едното обвинение няма нищо общо с другото, по което е наложен ареста, и отменя заповедта за 24 часа задържане под стража. Сега прокуратурата е оспорила решението и предстои по него да се произнесе Административният съд – София-град.

Първо Бобоков бе арестуван и обвинен за участие в организирана престъпна група заедно с брат си Атанас, с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и още 8 души. Специализираната прокуратура твърди, че те са се възползвали от схема за незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни дружества, които са имали отношения с дъщерната компания на „Монбат“ – „Монбат рисайклинг“.

Освен това през юли Пламен Бобоков получи и обвинение за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и Пламен Узунов, секретар на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция. По това обвинение, Специализираната прокуратура твърди, че двамата са участвали в престъпен сговор, чрез който Узунов предавал информация на Бобоков за политическата ситуация в Либия и Украйна, с която бизнесменът не можел да се сдобие правомерно.

Третото дело срещу бизнесмена е последното образувано и единственото, което е вече в съдебна фаза – то е за незаконно държане на антични предмети – върхове на копия и стрели в пано, които според защитата нямат никаква културна и историческа стойност.

1 Коментар
  1. Хайван и Хандрей казва

    МНОГО ТЕКСТ,НИЩО КОНКРЕТНО !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.