Това е нивото: Консул Вили Сечкова завършила П.У.Т.К.А. (Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура)

0 23 125

Избраната от правителството на Бойко Борисов за почетен консул на Южна Корея Виолета Сечкова – бивш гол модел и потенциална „Мата Хари” от спалнята на Баце, се оказа възпитаничка на прочутия и веднъж вече безславно закрит Пернишки университет, който носеше първоначално оригиналната абревиатура П.У.Т.К.А, преди да стане Европейски политехнически университет.

Още преди откриването на университета в публичното започна гавра с абревиатурата му. В началото беше замислено той да се казва Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура, т.е., П.У.Т.К.А, предаде „19 минути”

В крайна сметка основателите му се спряха на безобидното Европейски политехнически университет Перник.

Следването и дипломирането на Сечкова станало, докато е раждала и отглеждала своите 3 деца, явявала се е продуцент, водещ, търгувала е с корейска техника, трупала е необяснимо количество от десетки милиони лева в КТБ и е кандидатствала за почетен консул, за което – както разбрахме от Външно, е станало успешно едва от втория опит.

Явно това има предвид отсрещната страна, когато говори за качеството „интегритет” на Сечкова, което изтъква на първо място между три нейни „плюса”.

Проверка на Благовеста Кенарова обаче посочва, че завършената според автобиографията на Сечкова образование по Публична администрация не фигурира на сайта на непрестижния университет, чиято валидност на дипломите е въпрос с повишена трудност. Всъщност, изброените специалности са:

Обучителни програми – бакалавърски и магистърски (Всички програми се водят на български и английски език –

„Архитектура”

Реклама

„Строително инженерство”

„Компютърни системи и мрежи”

„Информатика”

„Телекомуникации”

Разработени нови програми за първи път в България:

„Зелена енергетика”

„Иновационен мениджмънт”

Разработена е съвместна програма с „Университета по приложни науки” – гр. Кремс, Австрия по електронен мениджмънт и бизнес администрация

До момента така и не е ясно дали жената на „котарака” Александър Сталийски е „прекрасната дама”, снимала Бойко гол в спалнята с пачки евро по 500 и кюлчета злато за няколко милиона лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.