СУПЕР СКАНДАЛ? Гербаджийска майка внася куците ваксини на „АстраЗенека” (Ева Майдел прави милиони в ЕП, родителката й – у нас)

5 25 321

Ами сега? Дали главният прокурор Иван Гешев ще се намеси, или отново всичко ще се замете под килима?

Скандално лоби за масово поставяне не на иРНК ваксините, произведени от „Модерна“ и „Пфайзер“, а на далеч по-евтините векторни на „АстраЗенека“, лъсна от Търговските регистри.

Ева Мейдел ще се боцне ли с ваксините на мама?

Оказа се, че България разчита предимно на тях с очакваните над 4,5 милиона дози до средата на годината, заради евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел… чиято майка е изпълнителният директор на „АстраЗенека“ за страната, предаде Lupa.bg.

Въпреки че Европейската агенция по лекарствата все още не е обявила, че пуска в ход тези ваксини, държавните ни органите разчитат именно на тях, за да пристъпят към третата, четвъртата и петата фаза на имунизационния процес срещу COVID-19.

Реклама

Особено на фона на съобщенията от далечна Австралия, че там тази ваксина не е приоритетна заради данните, че предоставя едва около 70% защита от развитието на усложнения от коронавируса, за разлика от информационните РНК ваксини с над 95 на сто.

Какво се случва?

Зоя Георгиева Паунова е майка на Ева Майдел и от 2010 г. е представител на фарма концерна за България. Там е и Марио Илиев, който е представител на завод, работещ с „АстраЗенека“, като едновременно с това е и регистриран застъпник на ГЕРБ.

Първата доставка у нас щяла да бъде от около 500 000 дози, които трябва да са достатъчни за 250 000 нашенци. Лично шефът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев потвърди, че имунният отговор при тази ваксина е по-слаб, отколкото при останалите.

И Австралия, и Бразилия на този етап отказаха регистрация на гиганта и чакат допълнителни клинични проучвания за ефикасността й.

5 Коментара
  1. Биохимик казва

    ЗОЯ ПАУНОВА Е ИЗП. ДИРЕКТОР НА АСТРА ЗЕНЕКА БЪЛГАРИЯ ОТ 1990Г.МНОГО НЕУКИ ХОРА ДРАСКАТЕ СТАТИИ ТУК! ВАКСИНАТА НА А. З. Е ВЕКТОРНА И Е ПОДОБНА НА РУСКИТЕ, КИТАЙСКИТЕ, НА ДЖОНСЪН И НА ЯНСЕН!!! НЯМА ВАКСИНИРАНИ АВСТРАЛИЙЦИ С ДВЕ ДОЗИ, ТАКА ЧЕ ТОВА СА ФЕЙК НЮЗ!!!

  2. Скандал? казва

    Само не разбрах къде е скандала!!!

  3. Стефан Николов казва

    Моят въпрос е следният : Каква ваксина поставиха на управляващите до този момент ? Може би ваксината на Астра Зенека е предназначена единствено за правоимащите плебеи от българите ? За управляващият „елит “ са другите , без критични оценки в специализираната литература .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.