Задкулисна сделка: „Патриотите” клякат на ГЕРБ, Баце им дава 7 места в новия парламент

0 2 898

ВМРО и НФСБ клякат за пореден път в краката на ГЕРБ, за да оцелеят политически, научи Narod.bg. Пишман „патриотите” с два файтона избиратели вече са се договорили с Бойко Борисов да получат 7 места в следващото Народно събрание. Целта е тумбак воеводите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов пак да са депутати, за да получат имунитет срещу наказателно преследване.

Покраей двамата баш националисти в бъдещия парламент ще се промъкнат още петима от най-доверените им хора, предаде е Lupa.bg.

Между лидерите на „Обединени патриоти” и ГЕРБ вървяха тежки предизборни пазарлъци за обща листа на предстоящия вот през пролетта. Хората на Каракачанов и Валери Симеонов настоявали пред Бойко Борисов да получат 20 избираеми места, той обаче бил категоричен, че могат да се надяват само на 7.

Реклама

В крайна сметка премиерът постигнал своето. Сделката обаче налагала „патриотите” да се съобразяват с някои претенции на Борисов. Според слуховете именно заради неофициалното споразумение между тях никой от „Обединени патриоти” не отиде на консултациите при президента за предстоящите парламентарни избори.

„Бащицата им е дал 7 места и им е казал да слушкат и да мълчат! Затова и не са отишли при Радев”, довери вътрешен човек.

В понеделник патриотите се сопнаха и отказаха да приемат поканата на Румен Радев с мотива, че той е показал пренебрежително отношение към парламентарните партии у нас, започвайки срещите си със съмнителни политически субекти като „Възраждане”. По наша информация обаче това бил жест към Борисов, който отдавна води открита война с президента Румен Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.