Цветан Цветанов: ГЕРБ не знае как се правят парламентарни избори, виждам симбиозата с ДПС

1 3 020

„ГЕРБ никога не е организирала изборите. От 2009-а до 2017-а година имаше служебни кабинети, които подготвяха изборите“. Това заяви пред БНР Цветан Цветанов, лидер на „Републиканци за България“, бивш зам.-председател на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, от когото в момента ГЕРБ се тресе от страх, че привлича малкото останали смислени хора от хунтата в редиците на своята партия.

С назначаването на служебните кабинети той обясни смяната на полицейските началници, каквото предложение направи той при срещата с президента Румен Радев.

Според него ротацията на полицейските началници ще разбие връзките, които са създадени с контролиране на гласове.

Реклама

„Организирането на парламентарните избори от служебни кабинети даде една допълнителна гаранция изборите да бъдат честни и да не бъдат оспорвани. Сега, наблюдавайки процесите през последната година, година и половина, мога да кажа, че има ясна симбиоза между две от основните политически формации, които са системни партии – ГЕРБ и ДПС“, коментира Цветанов.

Той подчерта, че хората, които са вярвали, че ГЕРБ е алтернатива на ДПС, сега са напуснали разочаровани управляващата партия и са отишли при него в „Републиканци за България“.

Цветанов беше категоричен, че партията не се разцепва и уточни, че „Технократи за България“ е изложение на един редови член на партията в Пловдив и е тема, която се обсъжда на общинско ниво:

„Колегите си работят и обменят свои идеи. Демократично е всеки да изразява своето мнение и по начин, по който прецени“, завърши Цветанов.

1 Коментар
  1. Ангел Петков казва

    Цветан Цветанов – Господи какъв демократ! Дали пък не е заченат някъде в Банкя?…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.