Куриоз в Narod.bg: Фотограф от Видин осъди БСП общинар за кражба (ДОКУМЕНТ)

0 3 716

Куриозна случка от Видин – фотографът Милен Цветанов осъди общинаря от БСП Юлиян Петров за кражба на негова снимка, провери Narod.bg.

Червеният старейшина си присвоил кадър на Цветанов от крепостта „Баба Вида”, но не дал и стотинка на автора.

След като случаят стигнал до съда, крадецът, който за капак се прикривал зад закрито гражданско сдружение, е осъден да плати за присвоения фотос тлъстата сума от близо 1400 лева плюс законната лихва и адвокатски хонорар от още 300 лв.

Ето цялата история, разказана от фотографа Милен Цветанов:

Здравейте, съграждани,

Преди повече от година, моя авторска фотография на Крепостта „Баба Вида“ беше публикувана без разрешение и под чуждо име на ФБ страницата на ГД „Аз обичам Видин“.

Тогава отправих молба към Ю. Петров (председател на въпросното Гражданско движение), да свали снимката или да я публикува в целия й размер, с логото под мое име, но той отказа.

Това наложи да се срещнем в Съда по компетентност и резултатът е явен, както сами може да се убедите от приложената снимка.

Реклама

След предаване на Изпълнителния лист на ЧСИ и опита му да събере вземанията определени от съда, се оказа, че ГД „Аз обичам Видин“ е закрило всички свои сметки още през 2017 г.

А след наскоро направена проверка става ясно, че Гражданско Движение „Аз обичам Видин“ не развива дейност от 2017 година.

Всеки сам може да направи справка за тази информация в Търговския Регистър.

Интересно, Ръководството на БСП Видин наясно ли са, че на последните местни избори предлагат за Общински съветник лицето Петров, като председател на ГД „Аз Обичам Видин“, което по това време, видимо от публичната информация, не е активно и не развива дейност? И в такъв случай, в качеството на какъв го издигат за кандидат за Общински представител от гражданската квота на БСП?

Г-н Димитър Велков (областният председател на БСП-Видин, б.ред.), държа на думата си и Ви запознавам с въпросния казус.

Бих искал да Ви помоля, ако имате доблест и откритост (за каквато парадирате) да отговорите ясно и категорично на горните въпроси.

Най-малкото дължите това на своите избиратели.

Благодаря Ви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.