Нова кражба – нова дупка: Пропадна тротоарът на метрото, глътнало 1 МИЛИАРД лева

0 1 397

Нова ГЕРБ кражба – нова дупка пред очите на цяла България – тротоарът на метрото, погълнало колосалните 1 МИЛИАРД лева, е поредният сринал се строителен обект на управляващата хунта, установи Narod.bg.

Снимките на провала, символ на корупцията по върховете, се разпространиха от „Спаси София” във фейсбук.

Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше изграден само преди месеци, в рамките на строителството на новата линия на метрото, струваща ни 1 милиард лв.‼

Реклама

Това далеч не е първият проблем до метростанцията, намираща се на ул. Георги Софийски. През август, дни преди откриването на новата линия на метрото, сигнализирахме за пропадания на същия този тротоар, както и в съседната градинка. Там новопосадените фиданки бяха с над два метра под нивото на земята, което е ясен знак, че почвата в района на метрото не е добре укрепена и има опасност от срутвания.

Според наши експерти, продължаващото пропадане вероятно се дължи на лошо уплътнената почва, която се отмива от дъжда, както и заради промяната в подпочвените води, в резултат от строителството на метрото.

Във всеки случай очакваме незабавно обяснение защо току-що пуснат обект, който трябва да ни служи десетилетия напред, продължава да пропада и да създава опасности за преминаващите.

Надяваме се да не се стигне до голям инцидент и да се предприемат мерки, за да не се повтори ситуацията от август, когато от Общината игнорираха сигнала ни за проблема.

Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova – имате ли разумен отговор на въпроса, защо нова и скъпо платена инфраструктура се руши след обикновен дъжд или и този път оправданието ще бъде „който работи той не греши“? #СпасиСофия #РемонтНаРемонта #ПропадналГрад.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.