Не е шега! Бойко Борисов се оказа колос и във волейбола

1 4 088

Не е шега, нито заяждане на дребно – генерал-лейтенант, инженер, доктор на науките Бойко Борисов се оказа колос и във волейбола! Богатата спортна визитка на министър-председателя се разшири с непознат досега акцент, проучи Narod.bg.

Оказа се, че премиерът, който има опит в бойните спортове – като състезател по таекуондо и карате през 80-те години на ХХ век, и във футбола – като играч на „Витоша“ (Бистрица) на професионално и аматьорско ниво през последното десетилетие, се е занимавал активно и с волейбол, съобщи „Сега“.

Това разкри президентът на българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев, който за пореден път изрази благодарност за помощта на правителството към спорта у нас. Днес бившият национал даде отчет за първите си 10 месеца начело на най-успешния отборен спорт в страната, като в края на срещата с медиите в пресклуб „България“ обяви план за построяване на нова зала в София, която да се превърне в „Дом на волейбола“.

Реклама

„Нашата цел е да търсим отвсякъде кой с каквото може да помогне. Благодаря на г-н Борисов, оказа се, че той е бивш волейболист. За мен е важно там, където отиваме, да има отворени врати. Спортът остана едно от малкото неща, които радват нацията. Една от моите идеи, по-скоро мечти – искам до края на мандата да направим една зала „Дом на волейбола“.

Там да се премести офисът на федерацията, за да знаеш, че можеш да вземеш домакинство на балканиада и т.н. Вече водихме разговори и с г-жа Фандъкова, първо да видим къде ще бъде този Дом на волейбола. Това ми е мечтата – ако успея, да кажа, че съм свършил подобно нещо до края на мандата си“, посочи той.

Преди това Ганев говори дълго за националния отбор, който от утре започва участие в квалификацията за Евроволей `21. Съперници на България на турнира в Хадера (Изр, 12-17 януари) са домакинът Израел и Австрия. Трите тима ще се срещнат всеки срещу всеки по два пъти, като само победителят в групата ще се класира със сигурност за континенталния шампионат. Шефът на БФВ изрази пълна увереност, че това ще бъде нашият тим.

Президентът на федерацията коментира и отказа на опитния разпределител Георги Братоев да пътува с тима заради отредения му от селекционера Силвано Пранди статут на резерва. Според Ганев решението му е разбираемо и играчът няма да бъде санкциониран въпреки примера, който дава на по-младите състезатели.

1 Коментар
  1. инж. Симеон Виденов казва

    Тук „Експертът по жабите от Рилските езера“ Нено Димов си свърши
    „перфектно работата“ не разбра,че ползуваната площ е двойно по-голяма
    на пистата пред „Шилигарника“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.