Журналист пита: Защо пожарникарят брани свинаря? Мястото на Гергов е в шайката на ГЕРБ!

2 2 754

С наближаването на парламентарните избори, които толкова много се зловиди на управляващите и техните патерици, съвсем естествено се покачва и градусът на политическите емоции. Един от първите сюжети в началото на 2021 година дефинира намерението на мнозинството от редовите членове на БСП в Пловдив, както и на ръководните органи на Столетницата, най-сетне да се освободят от циничното пагубно и лепкаво присъствие на Червения милионер Георги Гергов, познат още и като Свинаря на Гоце от село Маноле.

По-добре късно отколкото никога

Според принципите, логиката и морала в политиката, капиталистът Гергов трупащ имане от експлоатация на работна сила, отдавна трябваше да бъде изтрит от лявата партия, призвана да се бори срещу капитала и да отстоява правата на наемния труд. Присъствието на пловдивския олигарх в Столетницата е абсолютен нонсенс и пример за чудовищните деформации в хода на криминалния преход от три десетилетия насам. Те са категорични и не подлежат на тълкуване, защото кумулирането на огромното богатство върху развалените върху на онази България и върху гърба на най сиромашкия народ в Европа няма как да се случи без участие в бандитската приватизация и без колаборация с официалната и сивата власт в страната.

Аферата „ЦУМ“ казва прекалено точно в тази посока. За щастие формулата Георги Гергов-социалист изначално представлява класически оксиморон – дървеното желязо или абсурд на абсурдите. Все пак по-добре късно отколкото никога.

За щастие на БСП и лявата общност в България Корнелия Нинова решително, както само една силна жена може да го направи, се зае с разчистването на авгиевите обори на „Позитано“ 20, наследени от ликвидаторите Георги Първанов, Сергей Станишев, Михаил Миков, Димитър Дъбов, Георги Божинов, Георги Близнашки, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов и така нататък.

За да се разбере най-сетне, че номерът на Андрей Луканов с „куфарчетата“ и „червените капиталисти“ е разкрит и изчерпан и противопоказен спрямо автентичната лява идея за битка срещу капитала, експлоатацията и манипулацията. Как ви се струва – хем капиталист, хем социалист ала Георги Гергов.

Подобна антитеза народът казва: хем оная работа еди-къде-си, хем душата в рая. Веднага уточнявам: богати хора могат да бъдат застъпници на лявата идея, ако са спечелили парите си от талант и творчество като Пабло Пикасо или Чарли Чаплин, но няма как олигарси, експлоатиращи наемния труд, да защитават правата на своите жертви.

Не е възможно и затова Свинаря отдавна, много отдавна, трябваше да бъде натирен при подобните му байганьовци от фолклора на първоначалното натрупване. Ама у нас всичко е сбъркано, включително и идейно-политическата идентичност.

Шайката му е мястото

Точно така. Мястото на Георги Гергов, а и на още неколцина от опозицията на „Позитано“ 20 отдавна е в Шайката на ГЕРБ по Антон Тодоров. Така де, като толкова много обичат Бойко Борисов, да му пристанат чрез ласките на мъжката политическа любов, подплатени с финикийски знаци от обществени поръчки , вятърни мелници и язовири, саниране, зареждане на училище с енергоносители, европроекти с белязани карти и така нататък. И още бизнес пътеки, прокарани от грандиозното идейно-политическо представителство, наречено консенсус 4 февруари 1997.

Вероятно си спомняте че по този знаменател преди близо четвърт век Георги Първанов и Николай Добрев джироса „вся власть советам“ на СДС? И както показва животът срещу преференции за бизнеса на техните наследници и затова хич не трябва да се уточняваме защо Пожарникаря брани Свинаря. Не лично, а чрез слугинските медии и говорители.

Реклама

Помнете ми думата: в близките дни и цялата про-ГЕРБ агитбригада ще излезе своя платен гняв срещу Корнелия Нинова, защото тя си е позволила да посегне на свещената крава от фермата за прасета в село Маноле. Как иначе след като „милионерът социалист“ Гергов по всеки повод, винаги и навсякъде, е демонстрирал абсолютна, почти кучешка преданост към Борисов. И преди и след пандемията по всяка точка на обществения дневен ред. По правило срещу Нинова и античните леви в БСП, които най-сетне решиха да се отърват от Първаново-Станишево-Миковото безвремие.

В този контекст никак не е случайно, че според мнозина анализатори именно Георги Гергов е главният радетел за схемата голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, чиято основна цел би била съхраняването на Бойко Борисов във властта и осигуряването на индулгенция за престъпленията на режима от 2009 година насам.

Ето защо съвсем естествено цялата медийна машина на Шайката е впрегната в защита на Свинаря срещу лидера пловдивските социалисти и колективните органи на Столетницата.

Просто и ясно: партньорите в далаверата взаимно се подкрепят срещу общия враг. Разбирай Борисов и Гергов срещу Нинова, обединени от общия келепир във варненската дупка 43 милиона лева…

Болшевишка идилия

По метода на сравнението излиза, че ГЕРБ е никаква партия, защото функционира като търговска компания, по-точно като ЕТ или ЕООД. Защо ли? Ами защото в корпорацията за осребрява за осребряване на властта няма как да съществуват в трупа вътрешнопартийни дискусии, сблъсък на мнения, конкуренция на идеи, да не говорим за фракции платформи. Това си е класическа еднолична фирма и неслучайно нейния началник винаги и навсякъде говори от първо лице динствено число: Аз, Аз и отново Аз!

Плащам пенсии и заплати, вкарвам и изкарвам моите депутати, отварям магистрали и газопроводи, осигурявам ваксини и така нататък. Може да се каже и така всичко излиза от чекмеджето му. Ето защо Вече близо 15 години ГЕРБ съществува като образцова тоталитарна организация за консумация на властта по Матрицата на Сталин и Хитлер. Достатъчно е да си припомним помпозните форуми платени от данъкоплатците чрез командировките на общинските делегати и черните каси на клиентелата, на които никога няма нищо друго освен дитирамби за вожда и неговата Генералска линия.

А вътрешнопартийния живот се свежда до излъчване на поредните „мисирки“ и „трупи“. Как ви изглежда тази болшевишка идилия на фона на плурализма в БСП или в средите на „градската десница“, извън патериците на СДС на Румен Христов.

Сигурен съм че читателите са наясно ,защо мястото на Свинаря е в Шайката на Пожарникаря. По всички показатели от наръчника на криминалния преход след 10 ноември 1989 година направо не е за вярване как Гергов толкова години успя да поддържа фалшивия мит около своя „червен капитализъм“. Но защо да се чудим: У нас всичко е възможно, след като Бойко Борисов вече повече от десетилетие е началник на правителството, въпреки чудовищните скандали от лошия „човешки материал“ и „калинките“, през „Мишо Бирата“ и „WC Банкя“ до водата, въздуха, храната, фантомите и чекмеджето!

В държавата оглавяваща всички черни антикласации за корупция, бедност, медицинска недостъпност и смъртност, местата на доброто и злото са фатално разменени….

Автор: Георги Атанасов

Източник: в. „Минаха години“

2 Коментара
 1. Димитър казва

  Нямам думи !! Превъзходна статия!! ЧЕРВЕН КАПИТАЛИСТ!! КЪДЕ Е ИЗХОДА ЗА СПАСЕНИЕТО НИ?? ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ !!

 2. българин казва

  Добро попадение!!
  Защо ли пожарникарю, брани свинарю?
  Точна и добра снимка! И двамцата са добре ОЯДЕНИ от държавната трапеза!
  И двамцата са си лика прилика! Днес уж са различни , герб и бсп , но миналато им и заквасата е една – БКП и са неспирни дружки!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.