ВАС спря бутането на незаконна къща в морския сарай на Доган (Темида ослепя за врътките на ДПС)

2 2 097

Върховният административен съд (ВАС) отмени решение на бургаските магистрати относно решение за незаконна сграда на плажа до т. нар. „Летни сараи“ в парк Росенец, съобщи БНР Бургас.

В свое определение от 7 януари последната инстанция решава, че фирма, свързвана с Ахмед Доган „Стрейтлайн“, има право да претендира за собственост върху двуетажна сграда на пясъчната ивица на нос „Чукалята“.

За същата постройка има издадена заповед от Община Бургас за събарянето ѝ, тъй като тя е изградена върху държавен имот, без необходимите документи.

Реклама

Решението за премахването ѝ беше обжалвано от „Стрейтлайн“, с представител арх. Калин Тихолов, които твърдят, че от 2007 г. „владеят сградата“, но според бургаския съд, не доказват това с документ.

Според ВАС, решението е неправилно и има доказателства „удостоверяващи, макар и индиректно, претендираното владение върху сградата от оспорващото дружество, заприходяването й в баланса му, деклариране по ЗМДТ на сградата и данъчна оценка“.

Магистратите, ослепели за врътките на ДПС, отменят решението на бургаския съд и му връщат делото.

2 Коментара
  1. Българин казва

    МАФИЯТА НЯМА ДЪРЖАВА В БЪЛГАРИЯ, А САМАТА ДЪРЖАВА Е МАФИЯ, ЗАЩОТО УПРАВНИЦИТЕ СА БОСОВЕТЕ И.!!!

  2. Орлин Симеонов казва

    Напишете имената на съдиите.Знаете,че се управляват от председател на съда завършил милиционерската школа в Симеоново./май заедно с предишния милиционер и председател Колев/.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.