БСП се разцепи заради ГЕРБ: Георги Гергов се сдушил с Бойко, влязъл в схемите на хунтата

1 3 272

БСП се разцепи току преди изборите заради червения милионер Георги Гергов, който пристанал на Бойко Борисов и влязъл в схемите на хунтата, научи Narod.bg.

Всяка партия, която се опита да се заиграе с шайката на Баце, я чака злощастна съдба, коментира наш източник с опит в политиката.

Преди броени дни бойкоподобната Корнелия Нинова поиска Гергов да бъде изключен от БСП заради „грубо нарушаване на уставни норми“.

Конкретният посочен повод е „противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов“. Неофициално обаче висшите социалисти обвиняват Георги Гергов в тайни отношения с управляващата партия ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

Според журналиста Александър Симов, част от върхушката на „Позитано” 20, Гергов има конкретни бизнес зависимости с ГЕРБ.

Реклама

„Легендарна е историята, при която той получи 43 млн. лв. за въздух във Варна, за дупката в центъра на Варна – пряко съучастие между Гергов и ГЕРБ. Отдавна създава атмосфера на политическо напрежение в Пловдив.

И не на последно място – резултатите на БСП в Пловдив, трагични. Фигура като Гергов не привлича симпатизанти“, заяви депутатът.

Симов отрече конфликтът между лидера на БСП Корнелия Нинова и Гергов да е причина за сегашното искане за отстраняване на бизнесмена от партията.

„Гергов става жертва не на Нинова, а на собствената си безпринципност. Той беше радетел за коалицията БСП-ГЕРБ, бизнес връзките му с властта са очевидни, подкрепата му към Бойко Борисов е очевидна. Смятам, че за него е по-добре да отиде там, където принадлежи“, ядосва се позитанецът.

Заради заигравките с Баце пловдивският бизнесмен и бивш член на висшето ръководство на БСП Георги Гергов вече дори не е член на партията, след като бе изключен, съобщи пресцентърът на социалистите в четвъртък.

В съобщението се уточнява единствено, че по случая са се произнесли „всички висши контролни и колективни органи на партията“.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    НЕ!!! НЕ!!! НЕ е ВЯРНО, „бсп“ не се е РАЗЦЕПИЛО, а „герб“ е ЧАСТТА ОТЦЕПИЛА се от „бсп“, преди десетина години!!! Да, в това няма нищо лошо, ЛОШОТО е в ТОВА, че от ТОГАВА до СЕГА „ръководствата“ им „РАБОТЯТ“ в ТАНДЕМ!!! „РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ“!?!?!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.