Гилотината пада! ЕП вика Баце на килимчето за грандиозната корупция в кабинета на ГЕРБ

0 12 793

Гилотината, увиснала над главата на Бойко Борисов в Европейския парламент, пада! Narod.bg научи, че заседанието на Мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона в Европейския парламент, на което за пореден път ще се обсъжда грандиозната корупция в България, ще се проведе на 8 януари. Това написа в своя профил във фейсбук Елена Йончева

„Първото разискване, на което трябваше да участва и премиерът Бойко Борисов, беше на 28 август 2020 г. Той обаче не уважи поканата на европейските депутати. Нещо, което преди него не си е позволявал нито един министър-председател. Групата е изслушвала премиера на Малта, както и премиера на Словакия.

Реклама

Българският премиер Бойко Борисов обаче през август изпрати вицепремиера Екатерина Захариева и други представители на институции на разискванията. Изслушването им не беше удовлетворително и затова в България бяха получени 29 допълнителни конкретни въпроси, свързани с разследвания на прокуратурата, проблемите на съдебната система, свободата на медиите, спазването на основните права на гражданите и др.

Мониторинговата група не остана доволна от отговорите на българските представители и отново ги покани на следващото заседание на 8 януари 2021 г.

Групата е своеобразен инструмент за „бързо реагиране“ на Европейския парламент при съмнения за проблеми с демокрацията, основните права и върховенството на закона в държавите-членки. В нея влизат едва 14 европейски депутати, а единственият представител от България съм аз“, пише още евродепутатът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.