Топ политолог: Бойко управлява България сякаш сме банда квартални хъшлаци, ГЕРБ загива заедно с него

0 2 900

Проф. Антоний Тодоров очерта каква ще е съдбата на Бойко Борисов след парламентарните избори тази пролет – отстраняване от обществения живот и политическа смърт за неговата хунта ГЕРБ, видя репортер на Narod.bg.

Анализът е направен след въпроса „Каква ще е политическата съдба на Бойко Борисов?”

Ето и отговора на дипломирания политолог:

Очевидно е, че Бойко Борисов отговаря като политически и личностен профил на немалко очаквания в днешното българско общество.

Има хора, които не просто го харесват, но дори го обожават. Той успява да се харесва, като говори онова, което очакват от него, като демонстрира, че е „човек от народа“, като използва просторечие (противно на иначе действително защитената му кандидатска дисертация).

Реклама

Проблемът е, че си представя управлението на държавата като управление на банда квартални хъшлаци, които подкрепят лидера си, защото е „голям мъжкар“.

Проблемът е, че ГЕРБ е партия без идеология, основана на конкретни бизнес интереси, макар и, трябва да го знаем, в голям мащаб.

След изборите е възможно Бойко Борисов да се оттегли от политиката, но, особено ако ГЕРБ отново са първи по брой на получените гласове, е възможно да се представи като кандидат на президентските избори, които са няколко месеца след това.

Но е възможно да се страхува, че ако се оттегли, ще стане обект на съдебно преследване.

Не е ясно обаче дали ГЕРБ ще оцелее без Бойко Борисов. По-скоро не, или не за дълго.

Проф. Антоний Тодоров, доктор на политическите науки, пред „Дневник”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.