Кога ще са изборите? На мафията ГЕРБ не й пука – Бойко отваря сергията за купуване на гласове, приготвил е 150 млн. лева

0 2 999

Цял ден текат драми кога ще са парламентарните избори. Президентът Румен Радев наскоро анонсира, че може да са на 28 март. Днес се оказа, че може и да не са, припомня Narod.bg.

На мафията ГЕРБ не й дреме за датата, Мутрата и без това вече е отворил сергията за купуване на гласове, разкри източник на Narod.bg. Според мълвата по върховете на властта, Бойко Борисов е извадил 150 млн. лева от „черната” партийна каса, за да купи достатъчно избиратели, които да го оставят във властта.

Алтернативата била абсурдно неприемлива – разследване на грабежите, съд и затвор.

Същата позиция изрази и бившият вътрешен министър Румен Петков. Според него не е тайна, че ГЕРБ разчитат на контролиран и купен вот.

Поради тази причина за тях няма значение кога ще бъдат изборите. По-рано днес във Велико Търново Баце призна: „Дали ще са на 28 март или не, Радев решава, в неговите правомощия е, на нас ни е все едно”…

Реклама

Партиите извън ГЕРБ обаче ще разчитаме на агитация, но това е трудно през студените месеци. Това обясни в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком председателят на АБВ Румен Петков.

Според него обаче датата 28 март ще обслужи управляващите. Той добави, че има серии въпроси, които висят без отговори.

„Ние нямаме законови гаранции да дадем възможност да гласуват карантинирани. Нямаме гаранции, че възрастните хора, които ги е страх, ще излязат да гласуват“, посочи Петков.

Според него все още е рано да се разчита на социологическите прогнози кои партии ще влязат в следващото Народно събрание:

„Днес подобни внушения на база ситуацията към деня ми се струва доста прибързано“, не скри бившият МВР министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.