Градският транспорт – поредното безумие на некадърната Йорданка Фандъкова (75% от софиянци не могат да я понасят)

2 3 225

Отдавна е известно, че кметът на София Йорданка Фандъкова няма интелектуалния капацитет да управлява най–големия и важен български град. Нещо повече, госпожа кметицата всекидневно ни напомня за това, случайно да не забравим.

В първите дни на новата година тя и нейният екип сътвориха поредното безумие. Контрольорите в градския транспорт отново ще са в действие, но в ранните часове на деня няма откъде да си купиш билет, нито да си заредиш картата. Значи хем няма как да си вземеш билет, хем глобата ти е гарантирана!

Разбираме, че Центърът за градска мобилност, благодарение на некадърното и мърляво управление в последните години, няма пари и се нуждае от попълване на бюджета. Заплати и бонуси все пак трябва да се взимат. Обаче да го правиш по такъв примитивен начин…

Имаме усещането, че Фандъкова никога не е ходила в чужбина. Тя не е ли виждала как е уреден въпросът с билетите и документите за пътуване в другите държави?

Не е ли чувала, че има умни системи за продажба и контрол? Никога ли не е разговаряла с някой от колегите си в Европа?

Някой от безбройните калинки в Столична община няма ли да й каже, че в столиците на Европа, във всички, има автомати, има специални карти,дори есемеси има.

Реклама

В нормалните страни знаят как елегантно да вземат парите на хората, хем градският транспорт да е на печалба, хем пътуващите да са доволни. Само в София ЦГМ гледа на пътниците като на аборигени, които трябва да бъдат наказвани, мачкани, депресирани и тормозени.

Покрай поредното безумие на Фандъкова стана ясно, че още преди 10 години София е трябвало да въведе Е-система за билети за градския транспорт. Естествено, не го е направила. Защо й е Фандъкова да се занимава с глупости?

Къде по-лесно е да се перчиш със строителството на метрото, за което нямаш никаква заслуга, защото парите идват от правителството и Европа. Ама потънали някакви милиони в тази система? Голям праз! Има бюджет, има ЦГМ, все отнякъде ще се възстановят.

Историята с билетите само потвърждава мнението на 75% от столичани – Фандъкова е неспособна да предложи минимална идея какво да се направи в София, за да заприлича този град поне малко на нормална европейска столица.

И тези 75% не са измислица, те никога не се явяват на изборите за кмет на София.

Добри Кожухаров, Антени

2 Коментара
  1. stoyanov казва

    Подготвя се нова цена на билетчетата.
    Тази некадърност трябва да се плати, ама от кого.

  2. Софиянец казва

    Въвежда се система за тотално видео- и локализационно следене! Икономически не са оправдани стотиците милиони, които се влагат за „контрол над гратисчиите“ и „таксуване според пропътуваното разстояние“! В Балтийските държави и Унгария градският електро-транспорт (трамваи и тролейбуси) са безплатни – без билети, без карти, без гишета за издаване и продаване, без контрольори, без отчетни и видео устройства, без милиони за поддръжка и транслиранве на сигнала по GSM-мрежите на наш телеком, без огромната бюрокрация в „Градска мобилност“ и Общината! Освен това в София трябва да се въведе винетна система с такса за влизане / преминаване в/през Центъра най-вече многохилядните държавни и общински лимузини / джипки за лично ползване от чиновниците, но на бюджетна издръжка, което ще компенсира безплатния електро-транспорт!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.