„Предсмъртен” трик: Бойко гушка Христо Иванов и Слави в мерзка коалиция, за да остане във властта

1 5 431

„Предсмъртен” трик, който да отложи политическото забвение, е подготвил Бойко Борисов за предстоящия вот: премиерът от СИК стяга безпринципна и унизителна коалиция с пишман бунтаря Христо Иванов и Слави Трифонов, разучи Narod.bg.

Добре е да помним, че лидерът на „Демократична България” бе министър на правосъдието във второто правителство на Баце и е един от най-близките политици до сините олигарси.

Слави Трифонов пък е стар бизнес авер на Бойко, преди да се скарат за апетитен терен в центъра на София, след което учиндолецът го игра опозиция на Мутрата.

За подобна мерзка коалиция алармира и полк. Николай Марков пред БНР, дочу репортер на Narod.bg.

„Все повече граждани започнаха да възприемат прокуратурата като политически орган. Тя и звучи като политически орган, затова нейните действия от гледна точка на компетентностите ѝ в съдебната система започват да се размиват. Липсата на разделението на властите заплашва националната ни сигурност…

По-големият проблем е, че обществото ни не успя да израсне политически и да направим преход на израстване на държавността“. Това коментира пред БНР Николай Марков, експерт по въпросите на националната сигурност, бивш служител в Националната служба за охрана.

Според него записите на президента и на премиера показват, че те се намират в някаква зависимост.

„И в света, но у нас е доста по-силно изразена липсата на автентично политическо лидерство. Това е голям вакуум, който не може да се преодолее. Политическите, икономическите процеси са отражение на международни интереси, които рефлектират върху българската държава.

Реклама

Например, ГЕРБ има зависимост от ЕНП, която доминира Европейската комисия. В този смисъл икономическите интереси на това лоби рефлектират в България… Борисов остана на власт, за да довърши стратегическия проект „Турски поток“, защото над всички интереси стоят стратегическите“.

„Да се разглеждат междудържавните отношения не е коректно и експертно. Експертно е да се следят действията на конкретни политици, които представляват държавите, и конкретни политики, зад които стоят определени лобита“.

Експертът подчерта, че повече от 20 години изборите в България не зависят изцяло от вота на българските граждани.

„Тази Система, която успя да се наложи, има хегемония над изборни процес, над манипулациите. Чрез престъпление се подменя реалният вот на гражданите по определена технология, която е в пълна власт на тези, които имат управленската власт да държат нещата под контрол…

Това не става без съгласието на европейски институции, които се представляват в София от фондации. Лошото е, че обществената реакция спрямо корупцията, спрямо липсата на разделение на властите, на съдебна система, не рефлектира върху тези държавни институции“.

По думите му „новата политическа конфигурация вече се зашива и тя ще бъде дясна, вече е договорена“.

„Правителството ще бъде дясно, партия ГЕРБ ще бъде съществена част, но не водеща. Коалицията ще бъде „Демократична България“ – ГЕРБ – Слави Трифонов“.

Според Марков Бойко Борисов не иска вече да управлява страната, а иска да си гарантира сигурността, „ защото животът му физически е в опасност“:

„От всички неща, които е свършил, вече е ненужен. Ако трябва да отнесе цялата вина, това се случва или със съд и затвор, или с другия начин. Единственият му правилен ход е президентският пост, който може да му гарантира безветрие. Това би била и награда за свършеното от него“.

1 Коментар
  1. Vladi казва

    Психопата от Банкя скоро ще гушне босилека , но преди това трябва да бъде разстрелян , после обесен , и сложен в кофа за боклук пред бившия мавзолей , да може всеки Българин да мине и да му се изплюе в лицето , Задължително отнемане на Българско гражданство на внуците му и екстрадиране извън България завинаги

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.