Общинарка в София и „дипломат” в САЩ? Може, ако си от харема на ГЕРБ (две заплати на гърба на народа)

0 6 289

Общинска съветничка от ГЕРБ в София стана консулша в Лос Анджелис. Силвия Тошкова Христова е съпруга на новия генерален консул в Града на ангелите – Бойко Христов. Като член на семейството на дипломат тя вече е уседнала в САЩ, където ще обитава повече от 180 дни в годината. Така дамата от харема на ГЕРБ папка две заплати на гърба на народа…

Заради благоверната съпруга герберастът Христов ще получава по още 600 евро на месец към заплатата си от бюджета на МВнР. „Гарантирано от ГЕРБ”.

Силвия Христова обаче е не само съпруга на дипломат, но и трети мандат общински съветник от ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, и жилищна политика на Столичния общински съвет. В момента тя е едновременно на служба роду и тук, и там.

Реклама

Христова е известна с това, че години наред е получавала по над 4000 лева месечно за по-малко от час работа на месец в Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ). 

Сега е възнаградена за вярната си служба с още една синекура. Преди да замине за САЩ Христова не е подавала присъствено оставка като общинар в Столичния общински съвет. Вероятно възнамерява да я подаде по скайп.

Bird.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.