Ето разликата между британския НОЩ и нашия – казват всичко за вируса, липсва просташко-арогантният тон (ВИДЕО)

0 3 234

Топ кардиологът д-р Светлозар Сардовски направи удачен паралел между британския Национален оперативен щаб за борба с коронавируса и нашите, контролирани от престъпниците в ГЕРБ доктори от НОЩ, които поучават народа с просташко-арогантен тон, установи репортер на Narod.bg.

За примера д-р Сардовски дава запис на последната публича изява на британските експерти, водена от премиера Борис Джонсън.

Ето какво написа д-р Светлозар Сардовски:

КОВИД брифингът в Лондон (30.12.2020) на премиера Борис Джонсън, заедно със секретарите по образованието и здравеопазването, като последният за „наша изненада“ е вирусолог и епидемиолог, ти да видиш….

1. Липсва назидателно-поучителният, да не говорим безкомпромисно – просташко-арогантният тон…. Спокойно, кротко и ясно се разяснява ситуацията.

2. Още не се вижда ясно светлината в тунела , но се скъсява тунела- цитирам буквално.

Има положителни и негативни новини.

3. Разяснява се как от ваксинацията да има максимален полза за най-много хора, за най-кратко време и то веднага още от 1-вата доза

Реклама

4. За това много ще помогне пускането в употреба на ваксината на Astra и Оксфорд от 4 януари 2021г, чието съхранение е значително по-лесно ( 2-8 градуса в хладилник), като 1-вата доза започва да изгражда значима защита още след 14-ия ден достигащ 70% ефективност към 21 ден, преди 2-та доза. Това ще означава по-бързо ваксиниране на повече нуждаещи се (от над 80год. възраст се започва), за по-кратко.

5. С голяма вероятност повечето от ваксинираните няма да се заразяват, но не е ясно дали все още няма да могат да предават вируса и да заразяват останалите. ( отговор след 2-3 мес)

6. Tрябва да имаме търпение още няколко месеца, за да се види дали ваксинитe ще проработят и за колко дълго;

7. Ваксините ще действат на повечето известни досега щамове, тъй като антитялото не е само едно, а са много и различни с/у различните антигени на вируса. Поради това, за да не му действат изградените вече антитела ( или тези от ваксините), вируса трябва да се измени значително.

8. За съжаление, новият (британски) щам на вируса се разпространява много бързо.

9. Pfizer и AstraZeneca проверяват в момента дали ваксините им ще „работят“ и по отношение на двата нови щама на коронавируса – Британския и Южно африканския, но това ще отнеме поне няколко седмици.

10. Обясняват мерките и за училищата, университетите и за бизнеса.

ЕТО И ВИДЕОТО:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.