Николай Младенов напира за вицепрезидент на ГЕРБ, пожертва €22 000 заплата (какво му е обещано?)

1 2 832

Бившият външен министър Николай Младенов изненадващо е отказал поста „специален пратеник на ООН в Либия“, който върви със заплата 22 000 евро на месец, научи Narod.bg!

Младенов бе утвърден от Съвета за сигурност за високата длъжност на 16 декември, а само дни по-късно отказа високия пост.

Спекулациите веднага проправиха път на дипломата обратно към родината, при това за вход директно на „Дондуков“ 2. Въпреки това обаче не е изключено неговата фигура да е достатъчно приемлива и водещите политически сили, така че след парламентарните избори догодина, да оглави бъдещ кабинет, предаде и „Уикенд”.

Реклама

Името му започна да се спряга още това лято по време на масовите протести в София срещу властта, като мнозина го лансираха именно за наследник на премиера Бойко Борисов.

Според запознати обаче Младенов най-вероятно щял да е номинацията на ГЕРБ за държавен глава или за вицепрезидент. До съвсем скоро българският дипломат бе координатор на ООН за близкоизточния мирен процес. Съветът за сигурност на ООН одобри предложението на Гутериш да назначи Младенов за посредник в Либия, а норвежецът Тор Уенсланд да наследи нашенеца за пратеник на Близкия изток.

Николай Младенов обаче е уведомил генералния секретар Антонио Гутериш, че не може да поеме поста поради „лични и семейни причини“, заяви говорител на ООН.

Заплатата на Младенов като пратеник на ООН би била 22 000 евро и куп други екстри, така че е озадачаващо той да се откаже, ако няма гаранции за по-бляскаво политическо бъдеще у нас, твърди източник на „Уикенд”.

1 Коментар
  1. Българин казва

    22хил.евро в Брюксел е супер но във воюващата Либия е неприемливо и опасно!!!
    Муджахидините не признават ООН, НАТО, Червените кръст и полумесец!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.