Антон Тодоров мина в нелегалност (герберастът се покри, дължи пари на Сашо Диков)

2 16 932

Политологът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров се покри, дочу Narod.bg.

Причината е, че герберастът дължи няколко хиляди лева на Сашо Диков, макар съвсем наскоро да спечели дело за обида срещу белокосия журналист.

На 16 декември Софийския градски съд осъди Стажанта да плати на Антон Тодоров сумата от 500 лева заради нанесени му публични обиди в сградата на парламента през есента на 2017 г., припомня „Уикенд”.

В кулоарите на народното събрание Тодоров и Диков влязоха в яростна словесна битка, която се пренесе и в съда. Тогава политологът накара Сашо да се закълне в дъщеря си Петя, че не взима пари от банковия аферист Цветан Василев, за да търси кусури на управляващите.

Възмутен, Диков се закле, но след това избълва порция обиди срещу Антон Тодоров, наричайки го няколко пъти „безподобен мръсник“ и „долен лъжец“.

Антон Тодоров пък заведе дело срещу Стажанта, оценявайки обидите срещу него на сумата от 15 000 лв.

Делото приключи окончателно в средата на декември, но съдиите от Софийски градски съд прецениха, че бившия депутат трябва да получи само 500 лв. от претендираната от него сума. Още в деня, в който бе осъден, Сашо Диков преведе 500-те лева на Антон Тодоров чрез частния съдебен изпълнител Радослав Асенов, пише още „Уикенд”.

Реклама

Оказва се обаче, че въпреки спечеленото дело Антон Тодоров ще трябва да заплати и разноските по съдебния процес на осъдения Сашо Диков, тъй като чувствително е надвишил параметрите на финансовия си иск.

Сумата се полага на Стажанта по чл. 78, ал. 3 от Гражданския процесуален кодекс, който гласи: „Ответникът също има право да иска заплащане на направените от него разноски съразмерно с отхвърлената част от иска“.

Така бившият депутат ще трябва да плати за адвокатската защита на Сашо Диков, която, очаквано, бе поета от протестъра-юрист Николай Хаджигенов. Макар Хаджигенов да не успя да спаси клиента си Сашо Диков от осъдителна присъда за обида, сега той претендира за сумата от 5 хиляди лева – адвокатския му хонорар.

„Адвокат съм на много журналисти по различни дела, но всеки от тях си плаща по стандартната тарифа и Сашо Диков не прави изключение. Аз не съм евтин, така че ще гоня Антон Тодоров до дупка и тези 500 лева, за които осъди Сашо Диков, ще му излязат през носа“, заканва се Хаджигенов.

Дали обаче спечелилият делото, но оказал се длъжник Антон Тодоров има намерение да се разплати със Сашо Диков? Съмнения в тази насока изказват трима депутати от БСП, които също имат финансови претенции към политолога. Валери Жаблянов, Таско Ерменков и Славчо Велков от няколко месеца издирват чрез съдия изпълнител Антон Тодоров, който им бе завел съдебни дела за по 15 хиляди лева за клевети и обиди.

През бурната за политолога 2017 г., когато той громеше от парламентарната трибуна „комунистите и техните наследници“, депутати от левицата обявиха, че бащата на Антон Тодоров също е бил герой на социалистическия труд, но след това званието му било отнето, тъй като опитал да убие човек с мотика и го осъдили на 9 години затвор. Засегнатият Антон Тодоров обаче загуби в Софийски градски съд и трите дела срещу депутатите от БСП и също следва да им плати съдебните разноски от по няколко хиляди лева.

„От няколко месеца опитвам чрез съдия изпълнител да си получа парите от Антон Тодоров, но той не може да бъде открит. Променил е адреса си и на практика никой не знае къде живее, за да му бъде изисквана сумата.

Той е закрил фирмата си, няма и официална трудова дейност, така че ще е трудно да си събера парите. Когато водиш съдебни дела и ги загубиш, е редно да си платиш масрафа“, недоволства Славчо Велков.

2 Коментара
  1. Соня казва

    Пълни глупости. Не може да бъде намерен, има си начини за връчване, когато се укрива в случая яваващ се длъжник. Все пак той има постоянен и /или настоящ адрес Не живее на луната. Има личен лекар, близки. След като може на родилка да се връчва запор, защо на тоя да не може?!?

  2. Силвия Демирева Христова казва

    Aнтон Тодоров е най-гнусната мутра появявала се от години. Не че останалите от ГЕРБ са цвете за миртисане – напротив, ама тоя направо ти се набива в лицето и с ти натяква боклукчавата си физиономия и измислени аргументи. Дано изобщо никога повече никой от нас да не го види. Отвратителен е.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.