Резил! Ваксините дойдоха с бус за кренвирши (ВИДЕО)

2 2 271

Цяла България се наслади на резила на властта в Пловдив, където с учудваща помпозност дойдоха първите ваксини на „Пфайзер“ и „Бионтех” в микробус за… кренвирши, видя Narod.bg.

Колбасарският камион бе  посрещнат лично от Бойко Борисов, здравния министър Костадин Ангелов и вицепремиера Красимир Каракачанов.

Дозите бяха докарани в регионалната здравна инспекция малко след 10 ч., предаде и bTV. По думите на директора на РЗИ-Пловдив – д-р Ваня Манчева, дошлите тази сутрин дози са 195.

Те обаче бяха транспортирани не в специален автомобил с фризер, както се вижда от кадрите, и няма да бъдат поставени в такъв, тъй като не е необходимо.

Именно заради това препаратът дойде в климатизиран бус… на фирма за колбаси.

Реклама

„Ще бъдат поставени в обикновен хладилник, тъй като изискванията са от 5 до 8 градуса, когато се употребяват в следващите пет дни“, поясни д-р Манчева.

„Няма да ми се карате, проф. Ангелов! Имаме един ЗиЛ, пазим си го, защото работи. Понеже само той има дръжка, на която може да се сложи катинар, си го използваме до ден-днешен. Сега, като видите зила, да не се шокирате! Имаме много добри хладилници!“, предупреди делегацията д-р Манчева.

Именно в съветския електроуред се съхраняват на между 2 и 8 градуса над нулата COVID ваксините.

В Пловдив имунизацията започва утре.

Вижте излагацията във видеото:

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/2974111919483525/
2 Коментара
  1. ???? казва

    Каквито „ваксините“, такъв и ТРАНСПОРТА!!!

  2. […] Резил! Ваксините дойдоха с бус за кренвирши (ВИДЕО) […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.