Хайде, бе?! Джамбазки зарязва ЕП, отива в казармата за 6 месеца?

0 2 398

Дали евродепутатът Ангел Джамбазки от пишман патриотите ВМРО ще стане платен войник за 6 месеца, след като неговата партия и баш войводата Красимир Каракачанов прокараха закона за доброволната казарма, пита Narod.bg?

Времето на Джамбазки, прочул се с алкохолните си изцепки, да стане мъж отдавна е преминало, но пък това не му пречи да опита, нали?

Ето какво смята по темата и бившият военен Кирил Петров, като дава доста поводи да се замислим над това какво говорят и правят шкембе политиците:

Напоследък „патриотите” трупат предизборно точки с реализацията на някои свои предизборни идеи. Такава е доброволната военна служба, която вече е официализирана със закон.

Който иска, ще може да служи доброволно в продължение на шест месеца. Време, в което ще бъде заплатен, а след изтичането на срока ще ползва някои привилегии при кандидатстване за държавна служба.

Само дето не става ясно каква е разликата в доброволността с другата, т. нар. професионална армия. Професионалните войници също доброволно са избрали професията войник и доброволно са приели тази професия. И непрекъснато има недостиг на хора, което военните наричат недокомплект.

Реклама

Е, добре, след като няма кандидати за професионалната армия, откъде ще се вземат за доброволната служба?

Човек в тези смутни кризисни времена просто ще си зареже работата и ще отиде в армията. Работодателите не са казали думата си, то едва ли и някой ги е питал.

Законово ще са задължени да освобождават служителите си, но едва ли ще го приемат с огромна радост. А и в днешното време да се мисли, че някой ще си напусне семейството и работата, за да си поиграе на войник, е, меко казано, несериозно. Така че това е по-скоро един предизборен патриотичен кьорфишек, колкото да се каже, че нещо е изпълнено от предизборната програма.

Загубено парламентарно време, този закон е класически пример за неработещ закон.

А хората вече се питат господин Ангел Джамбазки ще се възползва ли от възможността за доброволната казарма.

Ще зареже ли европарламента за шест месеца, какво пък, оттам сигурно ще проявят разбиране.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.