Има ли мозък в тиквите? Уволниха професор заради циганите, но гафовете на Бойко са фолклор

0 3 976

Още когато гръмна скандалът с онлайн репликата на Михаил Мирчев за циганския произвол у нас, който плаче за една „диктатурка“, в тази рубрика бе написано, че професорът изразява мнението на по-голямата част от българите.

И че репресията срещу него от страна на „будни студенти“ и „партийното бюро“ в Университета е римейк на хайките срещу неудобни преподаватели и интелектуалци, извършвани от хунвейбините в Китай през 60-те години на XX век.

Разликата се състои в това, че преди половин столетие Инквизицията е под знака на „Библията“ с цитати от вожда Мао Дзедун, а сега отправна точка е политкоректната Догма. И точно от нейно име професорът бе уволнен от СУ по препоръка на някаква „Етична комисия“, очевидно отговаряща за лова на „еретици“…

Няма танкове, няма и Чочоолу

Покрай разправата с Мишо Мирчев си припомних една стара история, превърнала се в народен фолклор в Пловдив и не само там. Накратко – през 1978 г. шайка цигани от квартал „Столипиново“ край Марица убиват по особено жесток начин с ножове един млад човек и бременната му съпруга. Жертвата се оказва племенник на легендарния партизански командир Стою Неделчев с псевдоним Чочоолу, по онова време генерал от БНА и неформален властелин в региона на Тракия.

Старият харамия реагира „неполиткоректно“, като вдига по тревога армейски части от гарнизона в Карлово, включително танкове, които повежда към града под тепетата. Махалата е обградена, оказалите съпротива са смазани от бой, а престъпниците са разкрити за нула време. Впоследствие четирима от извършителите на нечовешкото клане застават пред взвода за разстрел…

А сега отворете социалните мрежи по темата и проследете реакциите. С почти пълно единодушие коментиращите подкрепят акцията на Чочоолу.

Даже предлагат да му бъде издигнат паметник, като не пропускат да припомнят за наличието на здрава държава по време на „комунизма“, ограничила до минимум циганската престъпност. И, естествено, правят сравнение с „демократичния“ произвол и безнаказаност чрез примери за убийства, изнасилвания, грабежи и осакатявания без никакви последствия за извергите, скрити зад чудовищното лицемерие на „ценностите“, финансирани от мрежата на дъртия спекулант Сорос.

Това е положението, драги послушници на новата йезуитска Догма. Уледен съм казах, че поне 80% от българите ще се подпишат под невинната реплика на професор Мирчев, на когото изписаха вежди вместо да му избодат очите.

А колективната позиция по случая изглежда така – уви, днес нямаме нито държава и Закон, нито танкове, нито генерали като Чочоолу. А синът на Стоян Михайлов без да предполага се превърна в символ на новата българска ерес срещу официалната евро-атлантическа религия. А нали, все пак, ние сме родината на богомилите…

Нищо старо и нищо ново

Времето, разбирай бремето, което ни се стовари върху главите и живота като ядрен коктейл „Молотов“, преплете най-различни исторически, политически, идеологически и психологически вектори. За да стигнем в наши дни до елементарното заключение, че нищо старо не е забраване и нищо ново не е научено. „Демокрацията“ реагира на Пандемията по класически тоталитарни стандарти. Всички мислещи хора са наясно, но да поставим все пак някои акценти.

В продължение на три десетилетия човечеството, и по-специално Нова Европа от Изтока, бяха облъчвани, зомбирани и манипулирани чрез песнопойката на „Американския модел, век, ред, консенсус, мир“ и т.н. Провъзгласиха „края на Историята“ като знак за безалтернативната цивилизационна победа на САЩ и техните сателити, а за десерт добавиха умопомрачителните постижения на дигиталното общество, почти готово за изкуствен интелект, такси до Марс и вечен живот?! Нали се сещате за кого?

Из(пуснаха) обаче Вируса и всичко си дойде по местата, за да се убедим за сетен път в непреходната мъдрост на сентенцията, гласяща, че Историята се повтаря като фарс. Повече от шест десетилетия след смъртта на Сталин и 30 години след разпада на Източния блок Западът и подчинената му Планета прекопираха 1:1 подхода на така наречената „тоталитарна Система“ при извънредни обстоятелства.

Тоест, подложиха населението на тотален контрол, ограничиха свободата на движение и общуване, даже наложиха „медицинска“ и „политкоректна“ цензура върху различните мнения, етикирани като „фалшиви новини“. Още малко и ще стигнат до ЧК на Феликс Едмундович Дзерджински, предвестника на КГБ.

Но това не бе всичко. Отново под знака на Вируса „пазарната Система“ на практика въведе планова икономика, като започна да преразпределя публичните пари по целесъобразност, а не според законите на конкуренцията, с които ни облъчват откакто Горбачов се продаде на Рейгън и Буш, а Бай Тошо хвърли кърпата на ринга срещу тройния агент Андрей Луканов и Ко.

А за да бъде окончателно потвърдена Директивата според „Член първи“ преди падането на Берлинската стена, новите болшевики от София, с благословията на ню-Коминтерна от Брюксел, започнаха методично да отглеждат и угояват евро-атлантическа бюджетна номенклатура за сметка на простосмъртните данъкоплатци от малкия и средния бизнес, свободните професии и наемния труд в частния сектор.

И ето я пълната и окончателна победа на „комунизма“, по ведомост и послушание, ако перифразираме думите на знаменития българин Георги Димитров, нанесъл грандиозно морално-политическо поражение на нацистките кретени Хитлер, Гьоринг и Гьобелс по време на Лайпцигския процес през 1933 г. Нейсе, този човек вече е наречен в родината си Гошо Тарабата, женкар и пияница, независимо от световната му слава и улиците, кръстени на негово име от Париж до Мексико.

Реклама

Да, Димитров завинаги ще си носи греха за Южнославянската федерация с македонска „нация“ вътре, но нима може да се намери светец от големите мъже в политиката? Има ли смисъл да припомням, че „иконата“ Джон Кенеди, олигарх и сексуален маниак в живота, е отговорен за Виетнамската война, а „готиният“ Барак Обама ни докара „бежанците“ след заговора „Арабска пролет“?

Отделно – „дебилът“ Буш-джуниър и корумпираните типове Тони Блеър и Никола Саркози взривиха световното равновесие с престъпната си политика спрямо Ирак, Сирия и Либия като пудели на Вашингтон. Да не се връщам към „франкофона“ от … Оралния кабинет в Белия дом Бил Клинтън, отговорен за военните престъпления на НАТО в бивша Югославия. И така до накиснатия в украинското кафяво блато Джо Байдън.

ЧК винаги е под ръка

При паралелния слалом между виражите на Историята вече споменах за бащата на специалните служби в Съветска Русия, поляка Дзерджински, създал така наречената Чрезвычайная, разбирай извънредна, комисия за борба срещу контрареволюцията, бандитизма, саботажа, спекулата и т.н.

Преди столетие младата съветска република, а по-късно и СССР, са принудени да се защитават срещу агресията и Санитарния кордон на Запада, пардон – доктрина „Три морета“, а в наши дни „цивилизацията“ трябва да се спасява от собствения си Вирус. Вероятно усещате приликите и закономерностите на извънредната ситуация.

А ЧК винаги е под ръка, когато Властта трябва да наложи на всяка цена контрол върху населението. Дали в драстичната форма на Сталинския режим или чрез „меката сила“ на дигитално-медицинската диктатура, все тая.

Впрочем, ако някой се интересува, официално обявените жертви на ГУЛАГ от около 800 000 са „статистическа грешка“ в сравнение със „съпътстващите жертви“ на американските агресии по света. Разбира се, в единия случай причината е „комунизмът“, а в другия – „демокрацията“. И така стигаме до разноцветния прочит на Ковид-19 покрай „правилната ваксина“ от САЩ и Ко и „неправилната“, наречена „Спутник-V“. По тази тема се обърнете към унгарския премиер Виктор Орбан, заявил, че ще избере най-доброто без значение от източника и пропагандата…

Естествено, Дяволът е в детайлите, но ако някой бе казал преди 30 години, че през новия век ще бъдат реанимирани методите на тоталитарния контрол и цензурата върху мисълта и личността, вероятно щях да предпочета ситата, спокойна, културна и дълголетна Система на „комунизма“.

Без стрес и „пазарно здравеопазване“, без модерната Инквизиция с Борисов и неговите придворни от породата на двамата трагикомични министри – на здравето и образованието, женорята от харема Му – Сачева, ПКП, Дариткова, Деси, Теменужка и сие. По-добре хубавото Наде да се върне на сцената, където май за изплакване на мъжките очи остана само самодейната „мисирка“ Захариева, обърнала хастара на Историята със сравнението между Тито и Хитлер…

Има ли мозък в тиквите?

Простете за неполиткоректното волнодумство, но това ли е Изборът, с който ни проглушиха ушите и ни изтръгнаха душите след 10 ноември 1989-та?

Ако все пак е останал някакъв минимален мозък в тиквите, би трябвало да си зададем простичкия въпрос – как така един професор е уволнен заради това, че откровено е споделил масовата българска позиция спрямо циганския произвол, а в същото време трикратният премиер е амнистиран след безкрайни Му гафове, маскирани като чалга-фолклор, намазан на филията с мас? От „лошия човешки материал“ през „Ало, Ваньо… Мишо Бирата“, „WC-Банкя“ и така до Барселона, Чекмеджето и логото на Холокоста за „здравословния труд“…

Нали е ясно, че във всяка цивилизована държава подобни изпълнения водят до незабавна оставка. У нас обаче „ценностите“ имат двойна употреба – една за неудобните по презумпция като Мишо Мирчев и друга за богопомазания Началник и неговата Шайка.

Очевидно нещо не е наред с колективната ни втора мисловна и морална система. И точно по тази причина изпълнявам „кръгом“ и се връщам към Ковид-19. Как така „демокрацията“ и „пазарната икономика“ се оказаха абсолютно неспособни да се противопоставят на Пандемията и по този начин реабилитираха „извънредните мерки“ на тоталитарния режим за ограничаване на щетите при форсмажорни обстоятелства?

Защо да се сърдим на Сталин, изрекъл зловещата парадигма, че загубата на един човешки живот е трагедия, а на 100 000 – статистика, след като в наши дни стигнахме до същото?

Пуснете телевизора и си дайте сметка как ни насочват към масово чипиране и трапаниране ала Бил Гейтс, преди да ни кажат, че „лошият човешки материал“ е длъжен да достави биологичен ресурс за безсмъртието на богоизбраните!

Това предстои и не случайно вече обработват атомизираните, изолирани, схематизирани, маскирани и маргинализирани организми.

С изтръгната мозъчна ДНК по рецепта от Сорос, Фукуяма, Безос, Мъск, Хилари, Шваб, Трюдо и други вестители на бъдещето, които подготвят „Големия рестарт“ на „Окончателното решение“ чрез форума в Давос. Осем десетилетия след Холокоста. А Вирусът май бе пуснат за опипване на почвата и подготовка на биомасата…

Текстът е на Георги Атанасов за „Уикенд”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.