Очаквано от прокуратурата: Мата Хари остана анонимна, коя е жената от спалнята на Баце?

0 1 832

Съвсем очаквано прокуратурата не успя да открие коя е Мата Хари – жената, направила видеозаписа от резиденцията на министър-председателя в Бояна. Неновината дойде от съобщение на прокуратурата, изпратено до медиите.

Във времевия промеждутък от 21-та до 22-та секунди за кратко се вижда отражението на снимащия – жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса, но поради лошото качество, както и поради това, че се касае за отражение, за експерта е трудно да определи повече детайли.

Припомняме, че пред германското издание „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” премиерът Бойко Борисов коментира:

„Снимката е направена в правителствената резиденция, където живея. Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности“.

Реклама

„Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й“, уточнява премиерът.

Снимките от спалнята са направени на 25 септември 2017 година, 4 януари 2019 година, 6 февруари 2019 година, сочи експертизата.

Според експертното заключение при две от снимките се наблюдава, че предметите, намиращи се на нощното шкафче, са подредени по изключително сходен начин, въпреки че самите снимки, според данните, извлечени от файловете, трябва да са били заснети в изключително дълъг промеждутък от време – близо година и половина.

Наблюдаващите прокурори не намират, че по делото са налице доказателства за престъпление, свързано с естеството на вещите от снимките и видеозаписа, произхода на тези вещи или режима на тяхното държане, което да налага отделяне на материали по реда на НПК.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.