Честито! Слави пробутва човек на Тодор Живков за министър (Шоуменът превръща държавата в цирк)

2 5 229

„Новите политици” от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” ще ни пробутват стари номера и вехти муцуни за министри, научи Narod.bg. Шоуменът, когото социолози сочат като лидер на третата по сила партия у нас, съвсем е скъсал връзката с реалността, след като смятал да даде Министерството на икономиката на Красен Станчев.

В средите на извънпарламентарната опозиция сериозно се говори, че Слави Трифонов и неговото обкръжение са си поставили за цел да пробутат за икономически министър Красен Станчев в следващия кабинет, пише и „Галерия”.

Красен Станчев влиза в политиката покрай Дългия

Директорът на Института за пазарна икономика е сред най-десните наши икономисти. За него важи приказката „по-надясно от мен е само стената“. Сред последните му идеи са приватизация и на малкото останали държавни предприятия, включително назионалните телевизия, радио и БТА.

Дори държавата трябва да продаде и минималните си дялове във всички възможни дружества. Дали Слави Трифонов е поел някакви ангажименти към Красен Станчев не е ясно, но е факт, че икономистът много често гостува в кабеларката на шоумена.

Реклама

Сам по себе си този факт вече поражда съмнения за бъдещи общи планове.

По-любопитно е кой е Красен Станчев. С чиста съвест може да се каже, че той е човек от обкръжението на…Тодор Живков. Съдете сами. Завършва през 1980 година в СССР специалността „Марксистко – ленинска философия“ (!!!) в Ленинград. След завръщането си в България веднага е назначен в АОНСУ като асистент. За тези, които не знаят – АОНСУ беше ковачницата на кадри за Комунистическата партия. В този институт на БКП се готвеха бъдещите управленци.

Освен Баце, и Слави се оказа фен на Тодор Живков

Връзката с Тодор Живков минава през втората съпруга на Станчев. Тя е от известната фамилия Жулеви от пазарджишкото село Лисичево. Бащата на Гергана е Дело Жулев – генерал от армията, началник на отдел в авиацията, член на Окръжния комитет на БКП в Ямбол.

След смъртта му, Гергана е взета под крилото от неговите братовчеди – Димитър и Стоян, висши номенклатурни кадри. Първият е посланик дълги години в Москва, назначен е там лично от Тодор Живков. Жулев става много близък с грохналия от пиене и болести Леонид Брежнев, а неговата съпруга Милка е първа приятелката на дъщерята на Брежнев Галина. Тя пък е прочута с постоянните си запои, любовта си към луксозния живот, мъжете и наркотиците.

Веднага след промените Станчев „изненадващо“ основава Института за пазарна икономика и светкавично възприема десните идеи в политиката и най-вече в бизнеса. Кой и с какви пари е финансирал това начинание, никак не е трудно да се досетим.

2 Коментара
  1. Николета доц Лозаноф казва

    Тоз Красен Станчен е едно рятко, ама много рятко лайно

  2. monaxa казва

    Гласувайте за Партия „Има такъв идиот“ .Само така България ще ощастливи и осребри намеренията на дебила от Учин дол! Да Ви е честито!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.