Грабежът с „ремонтите” на ГЕРБ продължава – във Велико Търново прозорец за 300 лв. стана 900 (прокуратурата спи)

0 2 234

Кражбите с компрометирани обществени поръчки управляващите престъпници от ГЕРБ продължават дори в извънредното положение, научи Narod.bg.

Пореден пример за наглостта на властта дойде от Велико Търново, където кмет е герберастът Даниел Панов.

Далаверата този път е завъртяна покрай ремонт на местната Художествена галерия, в която прозорец за 300 лв. в крайна сметка се плаща три пъти по-скъпо – по 900 лева!

„Лично ще контролирам всички материали, които се влагат по ремонта. Сградата на галерията не е паметник на културата, както някои спекулират и го насаждат сред обществото“, изцепи се градоначалникът на шайката.

Панов припомни, че галерията първоначално е замислена като училище, след това става полицейски участък. По-късно тя е облечена с бигор и оттам губи своята автентичност. Сега обаче обектът се нуждае от отоплителна система, енергийна ефективност, ремонт на пропаданията в настилката.

Реклама

Местният парламент отхвърли предложението на адв. Калоян Янков на сесия да бъде разглеждан въпросът с ремонта с мотива, че реконструкцията е планувана и обявена преди три години и ако някой е имал възражения, е можело да ги изкаже.

Самият адв. Янков пък преди няколко дни стартира петиция за спиране на ремонтите, като повод за нея бе конкретно бялата PVC дограма, която се слага вместо старите черчевета. На заседанието в четвъртък юристът извади и данните за корупция, според които един прозорец струва 300 лв., а според количествено-стойностната сметка на галерията се предоставяла сметка за 900 лв. на прозорец.

„От май до ноември са преминали всички съгласувателни процедури по ремонта. Изцяло са спазени процедурите по Закона за опазване на културното наследство.

Някой запитвал ли се е какви са условията в галерията, при каква влага в момента се съхраняват ценните произведения на изкуството? При този театър, който се играе, прозира и политически нюанс.

Публично експерти се обявиха „за“ мерките за енергийна ефективност. Да не всяваме смут и заблуди“, оправда се Даниел Панов.

Сигналът за тройно завишените цени на дограмата, обаче, не доведе до нищо – прокуратурата отново е в нокдаун и не забелязва престъпленията, които се вършат от управляващите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.