Баце с джипката налази и армията (ВИДЕО)

1 1 355

Баце не подмина и армията в хвалебствените кръгчета с джипа из страната, които този път го отведоха в завод „Терем“ в Търговище. Заедно с премиера с тъмно минало беше силовият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, като двамата се надпреварваха да обясняват колко много са направили за войската през последните три години и колко милиони и милиарди са изляли за ново въоръжение.

От техните думи се разбира, че някои неща не са се случвали 50 години преди тяхното управление, други – като например големи морски учения, нямало от 17 години, как от десетки години не били отпускани пари за модернизиране.

Реклама

„От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. Това потвърждават и българските военнослужещи. Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, за авиацията, за моряците, за сухопътните сили, за специалните части, за инфраструктурата, за летищата“, обяви Бойко Борисов. Той изпадна в спомени като се обърна към военния министър с думите: „Краси, по твое време бойните машини имаха ли климатик?“. Това трябваше да означава, че по негово време и благодарение на неговата модернизация те вече имат.

Всъщност новата порция хвалби беше с повод инспекция на военния завод „Терем – Хан Крум“ в Търговище, където се извършва ремонт на бойна техника.  На премиера бяха показани няколко танка. Каракачанов  напомни, че преди дни Министерският съвет е отпуснал 50 млн. лева за модернизацията на танковете Т-72. От завода обясниха, че на танковете Т-72 ще бъде интегрирана нова система за управление на стрелбата и система, която има сателитна връзка. Ще има и предупреждение и за облъчване с лазерен лъч. Премиерът се поинтересува колко работници работят в завода, а от ръководството на завода заявиха, че работят 200 души от Търговище и региона.

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/2970124989882218/
1 Коментар
  1. Камаф казва

    БОКо и караПрас могат ли да влезат в танк през някой от люловете без да се заклещат и да се налага след това резане на танка с газова горелка за да ги извадят?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.