Лесно е, когато си прост: Всеки може да нарича Цвета Караянчева „ПКП” (Дивотиите на Мутрата вече не са престъпление)

0 2 974

Спецпрокуратурата очаквано замете под килима участието на Бойко Борисов в скандалните записи, от които народът чу как Мутрата се заканва да „размаже физиономията” на шефа на „Еврохолд”, защото не се съобразява с него.

Тази услуга към Баце обаче е нож с две остриета – така държавното обвинение реално извади от списъка с престъпленията заканите за саморазправа, обидите и целия набор от простотии, с които борави премиерът от СИК, разкри Narod.bg.

Това пък означава, че наричаш председателя на НС Цвета Караянчева „проста кърджалийска п**ка” също вече не е проблем.

Анализ на ситуацията направи адвокат Албена Белянова, която е на първа линия на бунта срещу хунтата от самото му начало преди повече от 5 месеца.

Ето какво написа юристът на стената си във фейсбук:

С прекратяването на проверката за скандалните записи на Борисов Специализираната прокуратура не остави съмнение, че е лесно, когато си прост. Не бъдете сложни и няма да има кой да ви накаже!

Проверката е установила, че няма достатъчно данни, въз основа на които да се направи основателно предположение за извършено престъпление, и че не е установено проблемно поведение на Борисов.

Реклама

Понеже живеем в правова държава и всички сме равни пред закона, след 18.12.2020 г. вече не е проблем/ престъпление всеки български гражданин да:

вкарва държавни институции на някого „да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене…“;

бъде предварително да информиран от съдебната власт за предстоящо повдигане на обвинения, в резултат на което някой „ще изгори“ и ще „го съсипят“;

говори вулгаризми по отношение на европейски лидери и да „ги нае**л с 200“

„изгаря“ опонентите си;

нарича председателя на НС „проста кърджалийска пу**а“.

Специализираната прокуратура разяснява, че „всякакъв друг вид отговорности се осъществяват при различни условия“. Предстоят избори. Съдбовни избори. Те са възможността за „сложните“ да създадат различни условия, при които на „простите“ няма да им е лесно и ще има кой да ги накаже.

„Рядко ще сте пред съдбовни избори. Развратът иде от малките компромиси и от ежедневността на злото. Ще маскирате страха си като разумност, алчността си – като предвидливост, а безчестието си – с изкусна аргументация“ ни каза Кристиан Таков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.