Сигнал до Narod.bg: ГЕРБ мача хората и в Софрониево: Кметицата на Баце спретна магазин на върху автобусната спирка, народът мръзне на студа

0 2 632

Престъпниците от ГЕРБ мачкат народа в името на далаверата и във врачанското с. Софрониево, община Мизия. Сигнал до Narod.bg разкри поредната далавера на овластените от Бойко Борисов управници, които закон не ги лови.

Новата спекула и нарушения с тръжна процедура стигна дотам, че да превърна автобусна спирка в хранителен магазин и заведение за бързо хранене, докато хората мръзнат на студа в чакане на автобуса.

Жителите на Софрониево от години са принудени да чакат автобус на улицата – без нормална спирка, особено в студените зимни месеци на минусови температури, докато приближени до властта хитреци се облагодетелстват.

Председателят на общинския съвет в Мизия Татяна Спасова от ПП ГЕРБ се свързва с фирмата, държаща под наем двете помещения през последните години. Спасова живее с мъж на семейни начала, чиято майка е собственик на фирмата, държаща под наем двете помещения през последните години.

Реклама

Тук възниква въпросът доколко законно е това и как приближени до властта за пореден път правят, каквото си искат.

От началото на месец декември 2020 г. е обявена тръжна процедура за продажбата на двете помещения със Заповед №РД.11- 665/01.12.2020г. Желаещи да участват в нея не липсват, но препядствията пред тях са доста. Някой от хората не са успели да си закупят документите от община Мизия, защото само една служителка отговаряла за това, а отсъствала – „случайно“. Други се оплакват, че не могат да участват, защото едно от условията е задължително човекът, който кандидатства да отговаря на критерия за регистрация в ТЗ и др.

Желаещите да се включат в търга са възпрепятствани по всевъзможни начини и всичко води до това, че процедурата е подготвена така, че да бъде спечелена от точно определен човек.

Жителите на Софрониево са събрали и подписка, която днес е внесена в община Мизия и се противопоставят пред провеждането на тръжната процедура в този й вид.

Конкурсът е предвиден да се проведе в утрешния ден 18 декември, петък, от 11:30 часа в зала №311 в сградата на общинската администрация на гр. Мизия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.